02. 02. 2016 - 17:46
Kirilenko: "Rusija je uz FIBA-u, Bertomeu je negativan prema nama"
907
Shares
Kirilenko:

POZICIJA JASNA

Kirilenko: "Rusija je uz FIBA-u, Bertomeu je negativan prema nama"

02. 02. 2016 - 17:46
0
Shares

Predsjednik Košarkaške federacije Rusije Andrej Kirilenko rekao je da je jasno da je krovna organizacija ruske košarke uz FIBA-u.

Naša pozicija je jasna, želimo da vidimo što više ruskih timova u evropskim takmičenjima, a nacionalni tim bi na raspolaganju trebao imati najbolje dostupne igrače. Jasno je, mi smo na strani FIBA-e. Kalendar Eurolige ne dozvoljava prostor za obaveze igrača u reprezentacijama“, rekao je Kirilenko.

On je potom dodao da ako ruska reprezentacija treba da igra u februaru, selektor ne bi mogao računati na igrače CSKA, Himkija, Lokomotive, niti na Timofeja Mozgova ni Sergeja Karašjova koji igraju u NBA. 

To nije verzija tima o kome sanjamo. Mislimo da je stav Jordija Bertomeua generalno negativan prema našim timovima, takođe ne treba da zaboravimo da su FIBA takmičenja samo formalna, a Euroliga je komercijalni turnir“, istakao je Kirilenko. 

Nekadašnji reprezentativac Rusije je zaključio riječima da je za timove poput Zenita i Njižnjeg “win-win“ situacija ukoliko se odluče za takmičenje u Ligi prvaka pod pokroviteljstvom FIBA-e.

Učitaj još novosti