03. 02. 2016 - 20:55
Teletović: Teško je sada reći da li ću igrati kvalifikacije za...
907
Shares
Teletović: Teško je sada reći da li ću igrati kvalifikacije za Eurobasket

NEIZVJESTAN NASTUP BH. KAPITENA

Teletović: Teško je sada reći da li ću igrati kvalifikacije za Eurobasket

03. 02. 2016 - 20:55
0
Shares

Bh. kapiten Mirza Teletović uspješno se oporavio od plućne embolije i ove sezone igra više nego solidno u dresu Phoenixa.

Svi očekuju da nas upravo Mirza predvodi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. Međutim, njegov nastup je itekako neizvjestan.

"Vidjet ćemo šta će se dogoditi tokom ljeta jer moj ugovor sa Sunsima istječe na kraju sezone. Da li ću igrati ili ne ovisi od toga kako će se stvari dalje razvijati", poručio je krilni centar u razgovoru za zvaničnu stranicu Evropske košarkaške federacije (FIBA).

30-godišnji košarkaš već je propustio prošlogodišnji Eurobasket u Francuskoj kako bi se što bolje oporavio od plućne embolije, a čini se da bi sada mogao propustiti i kvalifikacije u kojima ćemo igrati s Rusijom i Švedskom.

Otkrio je i da je nakon žrijeba njegov bivši saigrač iz Brooklyna, Andrej Kirilenko, koji sada obavlja funkciju predsjendika Košarkaškog saveza Rusije, poslao mu zanimljivu poruku.

"Andrej tvrdi da će nas Rusija savladati u kvalifikacijama. Odgovorio sam mu da ćemo to tek vidjeti", kazao je Teletović.

Podsjećamo, pod velikim znakom pitanja za nastup u kvalifikacijama su Jusuf Nurkić i Nihad Đedović. Sigurno da bez njih i Teletovića nemamo previše šansi...

 

Učitaj još novosti