06. 02. 2016 - 12:50
Šekularac: Sudjelovao sam u namještanju utakmica
907
Shares
Šekularac: Sudjelovao sam u namještanju utakmica

ŠEKULARAC PRIZNAO

Šekularac: Sudjelovao sam u namještanju utakmica

06. 02. 2016 - 12:50
0
Shares

Jedna od najvećih legendi Crvene zvezde i srbijanskog sporta, Dragoslav Šekularac je svojom izjavom uzburkao javnost.

On je priznao da je još dok je igrao za Crvenu zvezdu namještao utakmicu, odnosno samo jednu u kojoj je on učestvovao.

U razgovoru za srbijanski list Kurir, on je odlučio da progovori o namještanju utakmica, kako u bivšoj Jugoslaviji, tako i u ostalim ligama svijeta.

"Namještanja rezultata je uvijek bilo i uvijek će ih biti, ne samo kod nas nego svugdje u svijetu. Problem je samo ako se u to uključe kladionice i onda se tu počne vrtjeti veliki novac. Ukoliko to napravite kako bi nekome pomogli, to je onda manji grijeh. Evo, ja priznajem da sam sudjelovao u tako nečemu. Bio je kraj prvenstva, Zvezdi bodovi nisu bili potrebni, a klubu u kojem sam imao puno prijatelja jesu. Neću reći o kome je riječ, samo ću otkriti da je to bio popularan klub u staroj Jugoslaviji. Pomogao sam im i dan-danas mislim da sam učinio dobro djelo", rekao je Dragoslav.

On također apelira da kazne za namještanje utakmica budu mnogo strožiji kako bi se tome stalo u kraj.

"Kažnjavanje onih koji se udružuju i namještaju utakmice mora biti strožije. To je jedino rješenje. To vam je kao kazna za parkiranje automobila. Ukoliko neko ostavi auto gdje ne smije i odmah na mjestu bude sankcionisan za to, neće mu više pasti na pamet da to uradi. Tako je i sa namještanjem. Neko mora biti papreno kažnjen, zakon mora biti strog i njega se svi trebaju plašiti", poručio je za kraj Dragoslav.

Učitaj još novosti