06. 02. 2016 - 14:38
Wenger: Neville treba da nastavi s onim što radi
907
Shares
Wenger: Neville treba da nastavi s onim što radi

TRENER ARSENALA PRUŽIO PODRŠKU FARY NEVILLU

Wenger: Neville treba da nastavi s onim što radi

06. 02. 2016 - 14:38
0
Shares

Arsene Wenger, šef Arsenala, insistira da Gary Neville, mora imati vjeru u svoje metode kako bi prevazišao ovaj period.

Bivši defanzivac Manchester Uniteda imao je slab početak svoje menadžerske karijere, i samo je bespomoćno gledao kada je Valencia izgubila 7-0 od Barcelone u Kupu kralja.

Neville je došao u Valenciju u decembru, a ugovor mu traje do kraja sezone.

Većina navijača Valencije se sada okrenulo protiv Garya, kojem je pomoćnik njegov brat Phil.

Wenger misli da Neville, koji je karijeru počeo kao stručnjak na Sky Sportsu, ne bi trebao paničiti. Kada su ga pitali koji savjet bi mogao dati Nevillu, Francuz je rekao: “Vjeruj u ono što radiš.

Nije izgubio znanje preko noći. To je ono o čemu se radi. Ali sva vjera ne ovisi samo o nama.

Iako je često Neville previše pričao o Wengeru i Arsenalu tokom vremena kada je bio sportski stručnjak, iako šef Topnika ne želi da se vraća na ove kritike, te vjeruje da je njegova popularnost tokom vremena kada je bio igrač poslužila ga kada je postao menadžer.

Vjerujem da više puta, reputacija velikih igrača vam nekada donese veliki klub,” kaže Wenger.

Dobijete nekoliko godina. Ne počinjete na Fleetwoodu. Kada ste kao Guardiola, odmah idete u Barcelonu.

Kada nemate veliko ime, prvo se morate boriti. Ovo nije dobro jer počinjete na vrhu. Ali, na drugoj strani, naučite svoj posao.

Počeo sam sa mladim timovima. POčeo sam kada sam imao 33 godine, što je nešto što ljudi zaboravljaju. Ovo je bilo na vrhunskom nivou. Nema fitness trenera, nema trenera golmana i bio sam samo ja i tim.

Morate naučiti svoj posao. Morao sam šutati da bih golman vježbao. Nema boljeg načina, ali stvari su se promijenile. Sada imate tim oko tima.

Neiskustvo ostavlja Nevilla u poziciji gdje ne se ne može pozvati na neko veliko prethodno znanje i Wenger osjeća da će biti teže za osvajača Premier lige da preokrene stvari.

Vjerujem da iskustvo igra veliki uticaj kada ne počnete baš dobro,” kaže Wenger.

Kada imate težak početak, prije svega, nemate pouzdanost kroz svoju historiju zato što niste prije pokazali šta možete uraditi.

Postaje teže kada imate loš početak. U nekom dijelu, ako imate dobar tim, uvijek ćete naći način. Mislim da će se Valencija izvući.

Ono šta ja vjerujem jeste da ako pogledam na ono kada sam ja počeo, morate biti fudbalski čovjek. Morate sve odluke donijeti čisto bazirane na svom sudu i svojoj procjeni.

Razvoj znači da u budućnosti menadžer trebati da bude fudbalski stručnjak, zato što što možete biti okreuženi timom i njegov problem će biti da selekciji podataka i kako da se to primjeni na tim."

Učitaj još novosti