06. 02. 2016 - 15:35
Zašto povratak Welbecka neće biti dovoljan da Arsenal osvoji...
907
Shares
Zašto povratak Welbecka neće biti dovoljan da Arsenal osvoji titulu

ARSENAL IMA PROBLEMA SA POVREDAMA OD POČETKA SEZONE

Zašto povratak Welbecka neće biti dovoljan da Arsenal osvoji titulu

06. 02. 2016 - 15:35
0
Shares

Kada su počeli problemi u Arsenalu ranije ove sezone, očekivalo se da će moći završiti sezonu onako kako su planirali, jer su se njihove zvijezde vraćale u utrku za titulu.

Trenutno, međutim, čini se da se ovaj scenario neće moći ostvariti. Alexis Sanchez i Francis Coquelin su se vratili, ali obojica rade da postignu top formu, dok Jack Wilshere, Santi Cazorla i Thomas Rosicky ostaju van terena, a još je ostalo samo 14 utakmica Premier lige

U posljednjih nekoliko sedmica Arsenal naročito ima problema ispred gola. Wengerov tim nije uspio postići pogodak u posljednja tri susreta u Premier ligi – ovo se desilo prvi put od 2009. godine. Olivier Giroudova forma je u najmanju ruku zabrinjavajuća, ali to nije bilo toliko iznenađenje, jer Francuz se mijenja između efektivnog i frustrirajućeg.

Theo Walcott, međutim, se bori za formu od svoje posljednje povrede, i u svakom slučaju, obično igra na krilu, dok Giroud skoro pa nema konkurencije u napadu.

To bi se uskoro moglo promijeniti, jer se Danny Welbeck uskoro vraća u kaciju nakon dugo vremena koliko je bio van terena. Napadač treba nekoliko utakmica u U21 da bi postigao formu, ali, kada bude spreman, Welbeck će biti dodatna opcija za Arsenal i u napadu i na krilu.

Međutim, koliko god je dobro što se Welbeck vraća, ne čini se da će to biti dovoljno da se Arsenal vrati u borbu za titulu. Engleski reprezentativci teško da je odličan gol-geter – nikada nije postigao dva gola u Premier ligi ove sezone – i, poput Girouda, bori se sa stabilnošću.

Januarski prelazni rok se završio, a Arsenal ima malo izbora osim da iskoristi trenutna raspoloživa sredstva u pokušaju da se vrate u utrku za titulu. Manjak golova,  ipak, mogao bi da dokaže njihovo propadanje. Giroud se sigurno popravio i mogao bi oboriti vlastiti rekord u Premier ligi od 16 golova, ali to je prilično velik rizik za Arsenal da toliko odgovornosti stavi na francuskog napadača.

Sanchez, koji je jedan dio sezone proveo povređen zbog povrede, je drugi Arsenalov najbolji srijelac ovg takmičenja sa šest golova, sa Wengerovom željom da se golovi dijele na cijeli tim, što se do sada ne ispunjava.

Arsenal bi mogao potrošiti veliku količinu novca na novog napadača ovog ljeta, ali sada izgleda da će ih njihov neuspijeh da dovedu napadača u januaru dosta koštati. Welbeck je korisna opcija u timu, ali ne izgleda kao igrač ko je sposoban da Arsenalu donese titulu.

Za navijače Arsenala čini se da će biti već poznat osjećaj, dok talentovani tim igrača polako gube šanse da osvoje titulu zbog činjenice da im još uvijek treba pojačanja, naročito u napadu.


 

 

Učitaj još novosti