10. 02. 2016 - 17:43
Povrede počele mučiti Milan u najgore vrijeme
907
Shares
Povrede počele mučiti Milan u najgore vrijeme

POVREDE BONAVENTURE I KUCKE

Povrede počele mučiti Milan u najgore vrijeme

10. 02. 2016 - 17:43
0
Shares

Milanov nedavni period pobjeda se završio, ali forma se dosta popravila  posljednjih nekoliko mjeseci. Međutim, Rossoneri su platili cijenu svojih uspijeha sa povredama nekoliko ključnih igrača.

Izgubili su samo jednu utakmicu od sredine novembra, te se Mihajlovićev Milan našao ne samo u Evropa ligi, nego imaju šansu i za Ligu prvaka, mjesto koje im se činilo nedostižno prije nekoliko mjeseci. Kako sada stvari stoje, klub drži šesto mjesto u Seriji A, i imaju samo šest bodova manje od trećeg i posljednjeg mjesta za Ligu prvaka koje drži Fiorentina.

Uprkos koracima prema ostvarivanju evropske kvalifikacije, Milan još uvijek ne može da smatra nevažnom prilikom koja leži u Italijanskom kupu. Klub je pobijedio Lega Pro prošlog mjeseca sa 1-0 u prvom susretu polufinala zahvaljujući penalu Mario Balotellia. Sve što stoji između Milana i finala Italijanskog kupa je još 90 minuta, ali neće im biti lako, što se vidjelo i u prvom susretu.

Milan je u solidnoj poziciji da dosta ostvari ove sezone. Sa 14 utakmica u ligi koje se trebaju odigrati, vrijeme je da sedmostruki osvajač Lige prvaka da svoj maksimum. Međutim, postoji nekoliko prepreka preko kojih moraju preći.

Naravno, prelazni rok je bio razočaravajući i nije ostavio prostor za greške – ili povrede – u timu. Milan se dosta oslanja na igru Giacomoa.

Međutim, kako ova sezona prolazi, igrači polako gube snagu.

kucka

Bonaventura je jedan od iznenadnih zvijezda za Milan – kao i veznjak Juraj Kucka – i zadobio je povrede tokom prošle sedmice. Zbog činjenice da Mihajlović ima slabe igrače na klupi i ne može da odmori neke igrače kojima je odmor potreban. Ova situacija je došla u najgore i najnesretnije vrijeme za klub.

U remiju sa Udineseom kod kuće, Mihajlović je bio forsiran da postavi igrače na pozicije gdje inače ne igraju. Kucka, koji uživa uspijeh pored kapitena Riccardo Montoliva na sredini terena, igrao je na lijevoj strani gdje inače igra Bonaventura. Bivši veznjak Genoae je izgledao nelagodno i nije pružio dobru partiju, zbog čega je zamijenjen nakon prvog poluvremena. Milan nema dubinu Juventusa ili Napolia tako da ne može priuštiti da mu se povrijede najvažniji igrači. Također, ne mogu priuštiti da postavljaju igrače na pozicije gdje inače ne igraju. S ovim, igra ne ide tako dobro, a i rezultati su slabi, što je bilo očito protiv Udinesea, koji je 14. na tabeli.

Sedmicama, Milan je igrao sa određenim timom. Istih 11 igrača, koji su donijeli pobjedu od 3-0 na San Siru prije manje od dvije sedmice, je najbolja formula u cijeloj godini. U remiju a Udineseom u nedjelju, vidjelo se da bi zanemarivanje poboljšavanja tima prošlog mjeseca moglo dosta koštati Milan.

Bonaventura i M’Baye Niang bi trebali biti spremni za Genoau, ali Slovak će biti van terena sedam do deset dana, što je i klub potvrdio. Pored ove utakmice, susret sa prvoplasiranim Napoliem se također približava.

Može li Milan preći preko problema sa povredama i proći kroz oluju kroz ostatak takmičenja?

Učitaj još novosti