11. 02. 2016 - 15:13
Velike greške Fergusona: Odbjegla djeca Uniteda koju bi sada...
907
Shares
Velike greške Fergusona: Odbjegla djeca Uniteda koju bi sada dočekali raširenih ruku

MANCHESTER UNITED

Velike greške Fergusona: Odbjegla djeca Uniteda koju bi sada dočekali raširenih ruku

Kenan Hećimović
11. 02. 2016 - 15:13
0
Shares

Od kako je veliki Alex Ferguson napustio Old Trafford, taj klub ne zna za trofeje.

Poslije njega je prvo došao Moyes, pa sada i Van Gaal, ali obojici ne ide. To je trenutno stanje ekipe, ono što mi želimo da vam pokažemo jeste da je i veliki Ferguson imao i velike greške u svojoj trenerskoj karijeri, i to na klupi Đavola.

1. Paul Pogba

pogba-united

Igrač koji je 2009. godine stigao kao 16-godišnjak iz francuskog Le Havrea, i to kao ukradeni igrač, jer su Francuzi optužili United da je ukrao im njhovog igrača, ali se na sudu ispostavilo da je on imao ugovor koji bi ga vezao s njima tek kad postane punoljetan.

Nakon što je briljirao tokom prve dvije sezone u omladinskom timu, pred početak sezone 2011/12 Pogba je dobio priliku da se dokaže i u prvom timu. Ipak, te sezone Pogba je nastupio na samo tri meča, i to kao izmjena. Kada je na kraju sezone rekao da odlazi u Juventus, Ferguson je bio neazadovoljan, ali s obzirom da mu nije davao šansu da se dokaže, Pogbu i nije baš interesovalo njegovo mišljenje.

2. Gerrard Pique

gerrard-pique

Danas je jedan od najboljih štopera planete, ali za njega u Unitedu nije bilo mjesta. Davne 2004. godine je stigao na Old Trafford kao defanzivni vezni igrač, ali ga je Ferguson prekomandovao u defanzivca. Svoj debi je upisao protiv West Hama, kada je zamijenio Nevillea na poziciji desnog beka.

Poslije toga, 2006. godine poslan je u Zaragozu na pozajmicu, a sljedeće sezone je vraćen i bilo je najavljeno da će odigrati više minuta. Ipak, nije odigrao ni dvocifren broj utakmica, a Barcelona je to iskoristila pa vratila svoje dijete na Cam Nou. Gerard će ostati upamćen i po jednoj izjavi: "Jedino za čim žalim, a vezano je za United, je što nisam imao priliku da igram u tandemu sa Vidićem."

3. Danny Drinkwater

drinkwater

Mnogi ovog igrača i ne poznaju, ali svakako da zaslužuje da se nađe u ovom članku, zajedno sa Pogbom i Piqueom. Prvenstveno zato što ove sezone dominira sa svojim Leicester Cityjem, gdje je na korak do titule, jer imaju pet bodova više od drugoplasiranog Tottenhama. Ovo ipak i nije velika greška, s obzirom da se on pored sjajnog Scholesa i nije mogao izboriti za svoju poziciju tada.

4. Guiseppe Rossi

guiseppe-rossi

Italijan koji je rođen u Americi je već sa 17 godina prešao iz Parme na Old Trafford kao veoma talentovan napadač.

Nije igrao mnogo, ali je dobio priliku da uči od nekih velikih igrača, kao što je Van Nisterlooy. Njega su Đavoli slali najviše na pozajmice, najprije u Newcastle gdje se nije snašao, pa je zbog toga vraćen u Parmu, gdje je ponovo pokazao svoju klasu i zabio 9 golova na 19 utakmica. Onda je stigla i ponuda Villareala na Old Trafford koji su platili 7 miliona funti za ovog Italijana, a Đavoli nisu mogli da odole.

Učitaj još novosti