12. 02. 2016 - 15:06
Suarez i Neymar izloženi opasnom Zika virusu
907
Shares
Suarez i Neymar izloženi opasnom Zika virusu

U MEČU KVALIFIKACIJA KOJI ĆE SE IGRATI 25. MARTA

Suarez i Neymar izloženi opasnom Zika virusu

12. 02. 2016 - 15:06
0
Shares

U susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji između reprezentacija Brazila i Urugvaja saigrači iz Barcelone, Neymar i Luis Suarez naći će se na suprotnim stranama. 

Meč će biti odigran 25. marta ove godine u Reafeu na stadionu Arena Pernambuco, a upravo na ovom stadionu je Luis Suarez imao incident tokom posljednjeg Svjetskog prvenstva u Brazilu. 

Obzirom da se radi o dvije velike reprezentacije, očekuje nas jedan vrlo uzbudljiv susret, ali pored odličnog fudbala bit će prisutan i jedan problem, a to je Zika virus. Ovaj virus se u posljednje vrijeme širi nevjerovatnom brzinom, prenose ga komarci, a simptome, gotovo da i ne osjetimo.

Pojava ovog virusa zabrinula je ljude u svijetu, a pogođen je i sport. Olimpijske igre, koje će se ove godine održati u Brazilu, zbog Zika virusa su naišle na lavinu negativnih komentara, pa neki ljudi zbog virusa ne žele prisustvovati ovom popularnom događaju.

Susret Brazila i Urugvaja smješten je tamo gdje je Zika virus najviše rasprostranjen, a tropska klima i nedovoljna medicinska zaštita samo pogoršavaju situaciju.

Za sada ne postoji lijek ili cjepivo protiv Zika virusa, a jedina preventiva je izbjegavanje uboda "Aedes" komarca koji prenosi infekciju.

Učitaj još novosti