03. 03. 2016 - 08:54
Nakon sjajnoj izdanja Intera: Ovo je moj klub, ovo je pravi...
907
Shares
Nakon sjajnoj izdanja Intera: Ovo je moj klub, ovo je pravi put kojim trebamo ići

PREDSJEDNIK I TRENER ODUŠEVLJENI

Nakon sjajnoj izdanja Intera: Ovo je moj klub, ovo je pravi put kojim trebamo ići

03. 03. 2016 - 08:54
0
Shares

Sjajan meč na Giuseppe Meazzi mogli smo gledati sinoć u duelu Intera i Juventusa. Stara dama došla je s tri pogotka prednosti i niko nije očekivao da poprilično blijedi domaćin može nešto više uraditi.

Ipak, Nerazzurri su dobili meč 3:0 i otišlo se u produžetke, pa u penal seriju. Više sreće "na lutriji" imali su gosti, jer je Rodrigo Palacio zatresao samo okvir gola s bijele tačke.

Marcelo Brozović i Ivan Perišić bili su junaci Interovog trijumfa, koji je konačno popravio atmosferu u ovom timu iako nije izboreno finale Kupa.

"Bila je ovo dobra utakmica. Čestitam mojim igračima. Zaslužili su finale. Nadam se da će nam ovo dati snage i da ćemo izboriti barem treće mjesto u Seriji A", kazao je trener Roberto Mancini, pa nastavio:

"U posljednje vrijeme izgubili smo mnogo bodova, svi su nas kritikovali, ali vjerujem da ćemo nakon ovog pronaći snagu i vjeru. Zaista nismo imali sreće da prođemo. Moramo misliti na narednu utakmicu s Palermom, to nam je veoma važno. Potom nam je važna Bologna, imamo još 11 utakmica i svaka nam je važna".

Oduševljenje partijom igrača Intera nije skrivao ni gazda. Indonezijski biznismen Erick Thorir euforično je čestitao igračima uprkos ispadanju.

"Ovo je moj Inter, tim u koji sam oduvijek vjerovao, ekipa s karakterom, spremna da se bori. Igrači su pokazali da ponosno nose dres ovog kluba. Bravo momci, ovo je pravi put, ovako moramo nastaviti. Ponosan sam na vas", poručio je.

Juventus će tako igrati finale Kupa s Milanom, dok Nerazzurrima predstoji velika borba za plasman u Ligu prvaka jer zaostaju pet bodova za trećom Romom, te četvrtoplasiranom Fiorentinom.

 

Učitaj još novosti