05. 04. 2016 - 12:41
Marković: Sam Bog nam je poslao Švedsku jer protiv najjačih...
907
Shares
Marković: Sam Bog nam je poslao Švedsku jer protiv najjačih igramo najbolje

UOČI BARAŽA ZA SP

Marković: Sam Bog nam je poslao Švedsku jer protiv najjačih igramo najbolje

05. 04. 2016 - 12:41
0
Shares

- S optimizmom i mnogo vjere u uspjeh najbolji rukometaši naše zemlje okupili su se jučer u Mostaru. Cilj je iznenaditi Švedsku i plasirati se na smotru najboljih, a da to bez obzira na skepticizam dijela javnosti nije nemoguća misija, rekao je na današnjoj konferenciji za medije u Mostaru selektor Dragan Marković.

Prisjetio se u najavi nekoliko mečeva protiv najvećih svjetskih reprezentacija u kojima je trijumfovao naš tim, spominjući Njemačku i Island.
 
"Švedska ovaj dvomeč dočekuje pod pritiskom, dok smo mi mnogo opušteniji"
, rekao je Marković, napominjući da Bosna i Hercegovina nema šta izgubiti za razliku od Skandinavaca koji su rukometna sila i čiji je savez u svijetu rukometa itekako uticajan.
 
"Samo nam je Bog poslao jednu od najboljih reprezentacija svijeta. Protiv takvih, dakle onih najjačih mi igramo najbolje jer smo skloni potcjenjivanju", dodao je selektor, sa zadovoljstvom konstatujući das u svi igrači zdravi i spremni za dvomeč.

rukomet-press-repka2
 
Optimizam pred Švedsku nije krio ni Ivan Karačić. On je posebno sretan što je reprezentacija ponovo u njegovom Mostaru.  
 
"Nema ovdje nekih nepoznanica, Švedsku poznajemo dobro, njihovi igrači igraju za najveće klubove, ali danas niko nije nepobjediv. Možemo kada smo najbolji nositi se s gotovo svima", rekao je Karačić.
 
Generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić kazao je da su bh. navijači kupili 95 posto ulaznica za meč koji će se igrati u Švedskoj, tako da podrška ni na gostovanju neće izostati. Pozvao je najvijače i medije da budu uz bh. rukometaše, dodajući da je Mostar ponovo odličan domaćin.

rukomet-repka-press

Iz Mostara za Sport.ba: A. D.

Učitaj još novosti