11. 04. 2016 - 08:35
Mrtva utrka za naslov prvaka se nastavlja, na dnu također...
907
Shares
Mrtva utrka za naslov prvaka se nastavlja, na dnu također zanimljivo

PREMIJER LIGA BIH, 24. KOLO

Mrtva utrka za naslov prvaka se nastavlja, na dnu također zanimljivo

Mirza HADŽIJUSUFOVIĆ
11. 04. 2016 - 08:35
0
Shares

Prvih pet timova Premijer lige BiH ostvarilo je pobjede u 24. kolu, te je i dalje itekako otvorena borba za naslov prvaka.

Zrinjski je na krilima Gorana Zakarića savladao Borac s 2:1, te ostao lider. Plemiće i dalje vjerno prati tuzlanska Sloboda, koja je također kao domaćin s 2:0 nadigrala Mladost.

Šest kola do kraja, šest kola nade i snova za naslov prvaka. Bit će itekako zanimljivo vidjeti ko će prvi presjeći vrpcu, a trećeplasirano Sarajevo ne gubi nadu u odbranu naslova.

Na Koševu je pao šestoplasirani Radnik, koji sada za bordo timom zaostaje šest bodova. Amer Bekić je s dva pogotka potopio Bijeljince, koji su u samom finišu ublažili poraz.

Željezničar je nastavio s perfektnim nizom u nastavku sezone, te je maksimalan učinak nastavio i u Zvorniku. Rutinski su Plavi s 2:0 nadigrali otpisanu Drinu, a ponovo je pogodio Lendrić. Hrvatski internacionalac je već stigao do sedmog gola u sezoni, te još jednom potvrdio neupitni kvalitet.

Isto bodova kao i tim s Grbavice ima Široki, koji je na "Pecari" s 2:0 nadigrao Rudar. Prijedorčani su ovim porazom došli samo na korak od preseljenja u niži rang.

I ovdje se definitivno završava lista kandidata za naslov prvaka BiH.

Na šestom mjestu je Radnik sa 42 boda, dok sedmi Čelik zaostaje velikih sedam bodova.

Zeničani su u subotu slavili protiv Slavije s 2:0 i tako se učvrstili u sredini tabele, dok tim iz Istočnog Sarajeva i dalje vodi bitku za opstanak.

Vitez je četiri boda iznad zone ispadanja, a u ovom kolu poražen je na "Piroti" 1:3.

Vrijedan trijumf, znatno teže od očekivanog, upisao je Olimpic, nadigravši fenjeraša Veleža. Vukovi su i dalje u zoni ispadanja, s tri boda manje od Mladosti koja je prva iznad crte. Isti bodovni saldo kao i Mladost ima i Slavija.

Učitaj još novosti