12. 04. 2016 - 11:07
Federer: Odmorio sam se psihički i fizički, ali vidjećemo kako...
907
Shares
Federer: Odmorio sam se psihički i fizički, ali vidjećemo kako će koljeno reagovati

PRED NASTUP U MONTE CARLU

Federer: Odmorio sam se psihički i fizički, ali vidjećemo kako će koljeno reagovati

12. 04. 2016 - 11:07
0
Shares

Švicarski teniser Roger Federer se nada da je potpuno spreman za učešće na Mastersu u Monte Carlu.

On je kao treći nosilac slobodan u prvom kolu Mastersa u Monte Carlu, a u drugom će igrati protiv Španca Garcije Lopeza (danas oko 14), koga je pobijedio u sva tri međusobna duela.

Posljednji meč Federer je odigrao sredinom januara na Australian Openu, gdje je u polufinalu izgubio od prvog igrača svijeta Novaka Đokovića. Osvajač 17 Grand Slam titula je 3. februara podvrgnut artroskopskoj operaciji lijevog koljena. Federer je trebalo da igra na Mastersu u Miamiju, prije dvije sedmice, ali se povukao zbog stomačnog virusa.

- Odmorio sam se psihički i fizički. Osjećam se zaista dobro. Kako vrijeme bude odmicalo biću sve bolje i nadam se da do Pariza neće biti nikakvih problema s koljenom i da ću biti spreman da odigram sedam mečeva, ako treba u pet setova - rekao je Federer.

On je dodao da se ne nada tituli u Monte Carlu, već da će učešće na tom turniru iskoristiti kao pripremu za Roland Garros, koji počinje 22. maja.

Federer je naveo da će u zavisnosti od rezultata u Monte Carlu odlučiti da li će učestvovati na Mastersu u Madridu, koji počinje 1. maja i Mastersu u Rimu, sedam dana kasnije.

- Moraću da sačekam i vidim kako će moje koljeno i tijelo reagovati. Još ne znam, ali vjerujem da će biti jasnije za dvije sedmice - rekao je Federer.

Iskusni as je prošle godine takmičenje u Monte Carlu završio u trećem kolu porazom od Francuza Gaela Monfilsa, a ove godine se nalazi u istom dijelu žrijeba s braniocem titule i prvim favoritom Novakom Đokovićem.

Švicarski teniser vjeruje da do kraja karijere može osvojiti makar još jednu Grand Slam titulu.

- Već sam pobjeđivao u Parizu, a tamo sam igrao veoma dobro prethodnih godina. Zašto da ne osvojim titulu? Ali, mislim da na Wimbledonu i na ostalim Grand Slam turinirima imam bolje šanse nego na Roland Garrosu - rekao je Federer.

(Sport.ba/Beta)

Učitaj još novosti