16. 04. 2016 - 09:21
Bacio je Anfield u ekstazu, zacementirao kultni status i može...
907
Shares
Bacio je Anfield u ekstazu, zacementirao kultni status i može mirne duše na TV-u pratiti EURO

JOŠ NIJE PREKASNO?

Bacio je Anfield u ekstazu, zacementirao kultni status i može mirne duše na TV-u pratiti EURO

Dražen KRUŠELJ (Jutarnji.hr)
16. 04. 2016 - 09:21
0
Shares

Prije godinu dana tragičar koji promašuje ključni jedanaesterac protiv Bešiktaša u šesnaestini finala Europske lige, danas u cipelama Liverpoolovih heroja iz Istanbula 2005. godine. Pogotkom Borussiji Dortmund u posljednjim sekundama meča Dejan Lovren zaokružio je impresivan karijerni luping, završio u pobjedničkom zagrljaju Jürgena Kloppa, bacio Anfield u ekstazu, zacementirao kultni status u Kopu i... Sada može mirne duše na televiziji pratiti dvoboje Eura 2016.

Podatak da je Lovren u hrvatskoj reprezentaciji otpisan kao dio stare garderobe, dok istovremeno u redovima peterostrukog europskog prvaka igra važnu rolu, neizbježno vas tjera da povučete paralelu između Ante Čačića i Jürgena Kloppa.

U toj usporedbi hrvatski izbornik ukaže vam se kao Murga iz pjesme Zabranjenog pušenja, onaj “drot” čije metode su modernije jer “on te prvo ponudi cigarom pa te poslije razbije.”

U Budimpešti je Čačić nedavno ponudio Lovrenu da odigra drugo poluvrijeme i nakon 20 minuta zagrijavanja zaboravio na igrača. Sličnim iskustvom razbijanja igračkog integriteta mogao bi se pohvaliti i Olić.

A Klopp? "Istrčite sada na teren i učinite nešto o čemu ćete jednog dana pričati djeci i unucima. Na terenu se osjeti, u zraku miriše da ste spremni za veliku stvar", poručio je Nijemac na poluvremenu pri 0-2 rezultatu.

Čačić i Lovren nakon ovoga možda u zraku namirišu da je do Eura ostalo dovoljno vremena za zaokret, nebitno je pritom tko će povući prvi potez...

Učitaj još novosti