20. 04. 2016 - 17:39
Jon Jones se napokon vraća u oktogon
907
Shares
Jon Jones se napokon vraća u oktogon

PAUZA 15 MJESECI

Jon Jones se napokon vraća u oktogon

20. 04. 2016 - 17:39
0
Shares

Jon Jones se napokon vraća u oktogon. Prošlo je više od 15 mjeseci otkako smo u akciji vidjeli najboljeg borca današnjice. 

Predvodnik “pound-for-pound” liste će se ovog vikenda susresti s Ovinceom Saint Preuxom u meču koji će odrediti privremenog prvaka u poluteškoj kategoriji. Kao uvod u njihov susret, prisjetit ćemo se najboljih nastupa koji su od anonimca stvorili najboljeg borca današnjice.

Jones je profesionalnu karijeru započeo u aprilu 2008 godine. U izrazito kratkom razdoblju od nekoliko mjeseci ostvaruje šest pobjeda i potpisuje ugovor s najjačom MMA promocijom. U svom debiju pobjeđuje Andrea Gusmaa, a prvi poraz doživljava u svom četvrtom nastupu za UFC. Iako je dominirao i bio blizu prekida, suci se odlučuju na diskvalifikaciju Jonesa zbog ilegalnih laktova kojima je unakazio lice Matta Hamilla, prenosi Fightsite.

Već u martu 2011. tehničkim nokautom savladava Mauricija Shoguna Ruu i osvaja pojas koji mu ujedno donosi i titulu najmlađeg prvaka u historiji organizacije. Impresivan niz pobjeda se nastavlja i u njegovom posljednjem susretu kada pobjeđuje Daniela Cormiera te po osmi put brani pojas bez kojeg ostaje zbog suspenzije, odnosno problema sa zakonom.

Pojas u međuvremenu dolazi u vlasništvo Cormiera čija je ozljeda prolongirala dugoočekivani revanš i Jonesu donijela susret s OSP-om.

Jonesove najbolje trenutke i prelazak preko brojnih prepreka pogledajte u nastavku članka.

Učitaj još novosti