27. 04. 2016 - 15:44
Slučaj Džeko: Roma odlučila prodati Dijamanta
907
Shares
Slučaj Džeko: Roma odlučila prodati Dijamanta

RAZOČARAVAJUĆA SEZONA

Slučaj Džeko: Roma odlučila prodati Dijamanta

B. T.
27. 04. 2016 - 15:44
0
Shares

Fotografije sa rimskog aerodroma prije samo godinu dana sada se čine kao razglednice koje su izblijedile.

Gotovo crno-bijela, prošlost je čudna, šta je trebalo, nije se dogodilo. Edin Džeko je bio veliko razočaranje za Romu, složni su svi talijanski mediji.

Navijači su imali velika očekivanja, jer su pojačanje poput njega čekali godinama. Nakon iscrpljujućih pregovora sa Manchester Cityjem, Walter Sabatini je ugrabio Dijamanta za samo 17 miliona eura. No, ni Rudi Garcia, ni kasnije Luciano Spalletti nisu uspjeli preporoditi Džeku. Manje-više nebitni golovi, nevjerovatni promašaji i poprilična nesigurnost značili su da je uzbuđenju došao kraj. Edin je preselio na klupu, sada i konačno, kako se čini. Spas i za Romu i za Džeku bit će u ljetnom prelaznom roku.

Vučica je već odlučila da će prodati kapitena reprezentacije BiH. Kako bi se pokrili gubici, tragat će za kupcima u Bundesligi, gdje Džeko i dalje cijene zbog sjajnih partija u dresu Wolfsburga, ali i Premier ligi, čiji klubovi su uvijek u potrazi za igračima koji su adaptirani na uslove. Sabatini se složio sa Spallettijem, koji nema namjeru baviti se sa Džekom u posljednjih par utakmice ove sezone, a pogotovo u narednoj, kada namjerava krenuti u realiziranje taktičkih zamisli. 

Što se tiče Edina, do početka marta, on je uvijek imao konstruktivnu reakciju na razočaranja, mjesto na klupi i cjelokupno teško iskustvo u Rimu. Džeko se želio oporaviti u svakom smislu, no od marta, bivši napadač Manchester Cityja bio je starter samo dva puta te je na koncu izgubio strpljenje i potpuno shvata da njegova budućnost leži negdje drugdje. Ponude iz Kine ga za sada nisu impresionirale. I dalje je željan vratiti se u dobru staru formu. 

Ukoliko bi ostao? On bi to uradio profesionalno, kao i uvijek. Ipak, najbolje je za sve strane ukoliko napusti Romu. A Roma već uveliko radi na njegovoj prodaji.

Učitaj još novosti