27. 04. 2016 - 22:30
Simeone nadmudrio Guardiolu: Saulova bravura za veliku...
907
Shares
Simeone nadmudrio Guardiolu: Saulova bravura za veliku prednost pred revanš

LIGA PRVAKA

Simeone nadmudrio Guardiolu: Saulova bravura za veliku prednost pred revanš

27. 04. 2016 - 22:30
0
Shares

Fudbaleri Atletico Madrida ostvarili su minimalnu pobjedu 1:0 u prvom susretu polufinala Lige prvaka protiv Bayern Muenchena na Vicente Calderonu.

Atletico Madrid od prve je minute zaigrao prilično napadački, u uvodnim minutama pritisnuo Bavarce pred svoja vrata. Prvo je iz daljine pokušao Saul Niguez, a onda i Fernando Torres. No, bili su to laki zadaci za gostujućeg golmana Manuela Neuera. 

A onda je Atletico u 11. minuti stigao u vodstvo. Bio je to strašan pogodak 21-godišnjeg Saula Nigueza. Mladi veznjak okomitim je driblinzima slomio tri sunarodnjaka (Thiaga Alcantaru, Xabija Alonsa i Bernata), došao do Alabe, pa fantastično pogodio suprotni ugao. Bilo je to neodbranjivo, lopta je od stative završila iza leđa Neuera...

Rani pogodak domaćina odmah je razbudio goste. Prvo je Gimenez očistio opasnu situaciju pred svojim golom nakon pokušaja Vidala, a ubrzo se Jan Oblak istaknuo još jednom intervencijom pred natrčalim Vidalom.

Gosti su u 27. minuti tražili najstrožu kaznu nakon što je udarac Lahma u kaznenom prostoru, nehotice zaustavio Fernandez. A onda opet zicer za Atletico. Hitronogi Griezmann opet je pobjegao odbrani Bayerna, izašao na Neuera koji je zaustavio njegov udarac...

Bayern je u nastavku zaigrao goropadnije, igrači Pepa Guardiole zagospodarili su Vicente Calderonom. A onda je u 54. minuti iz daljine opasno zaprijetio David Alaba. Austrijski reprezentativac neočekivano je potegao iz daljine, te snažnim udarcem sa 30-ak metara zatresao prečku.

Nastavili su se napadi Bavaraca, ubrzo je nakon kornera opasan bio i Javi Martinez. Ali, slovenski vratar Jan Oblak ponovo je bio na mjestu....

Baš kao i u 74. minuti kada je odlično reagirao nakon dalekometnog pokušaja Vidala. A onda su skoro do drugog pogotka stigli domaći fudbaleri. Odlično su kombinirali Griezmann i Torres čiji je udarac prevario Neuera, ali onda odsjeo na stativi gola.

Do kraja nije bilo ozbiljnijih šansi. Revanš je za šest dana u Muenchenu.

 

Učitaj još novosti