30. 04. 2016 - 07:58
"Ne idemo na izlet, već da prođemo u drugi krug Eura"
907
Shares

ADIN MULAOSMANOVIĆ:

"Ne idemo na izlet, već da prođemo u drugi krug Eura"

30. 04. 2016 - 07:58
0
Shares

Pomoćni trener u kadetskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, Adin Mulaosmanović, u Trening centru NS/FS BiH priprema ekipu za Evropsko prvenstvo.

I pored mnogobrojnih obaveza Mulaosmanović je odvojio vrijeme i za kratki razgovor.

Koliko za vas kao trenera znači plasman na Evropsko prvenstvo?

"Plasman na Euro je za mene velika satisfakcija. Počastvovan sam uspjehom koji smo napravili s 'U-17' selekcijom jer smo prvi uspjeli da se plasiramo na veliko takmičenje."

U kakvoj su formi naši reprezentativci pred šampionat?

"Igrači su u dosta dobroj formi. Pokušaćemo da iskoristimo ovaj period u Zenici da se što bolje pripremimo. Znam da su očekivanja velika i mi ćemo pokušati da to i opravdamo u Azerbejdžanu."

Koji protivnik u grupi će biti najveći izazov našoj ekipi?

"Kada posmatramo protivnike u našoj grupi svi ćemo reći da je to jedna velesila poput Njemačke. Pokazali smo već u pripremnim i kvalifikacionim utakmicama u Moldaviji i Gruziji da imamo kvalitet i da možemo da se nosimo sa svima, pa tako i s Njemačkom. Imamo kvalitet, karakter i znanje da se svima suprotstavimo.“

Koja su Vaša očekivanja od Evropskog prvenstva?

"Lijepo je biti na Evropskom prvenstvu i medijski smo ispraćeni maksimalno. Treba da ostanemo na zemlji i postavljamo nove ciljeve. Ne idemo tamo na izlet i pokušaćemo da prođemo grupu.  Imamo kvalitet i daćemo sve od sebe da prođemo u drugi krug."

Učitaj još novosti