30. 04. 2016 - 11:04
Povratak otpisanih: United ih nije htio, a sad na Old...
907
Shares
Povratak otpisanih: United ih nije htio, a sad na Old Traffordu mogu osvojiti naslov

ČETIRI IGRAČA LEICESTERA

Povratak otpisanih: United ih nije htio, a sad na Old Traffordu mogu osvojiti naslov

Index.hr
30. 04. 2016 - 11:04
0
Shares

Četvorica igrača Leicester Cityja odrasli su sanjajući titule na Old Traffordu, ali nisu se uspjeli nametnuti u Manchester Unitedu, no u nedjelju bi na legendarnom stadionu mogli proslaviti naslov s "lisicama". Kasper Schmeichel prije dvadeset godina gledao je vlastitog oca Petera kako s Manchesterom osvaja titule na Old Traffordu, a sad bi ju on mogao ugrabiti baš u svom nekadašnjem "dvorištu". S njim su odrastali i dva Dannyja, Simpson i Drinkwater, koji su također ponikli u Unitedovom omladinskom pogonu, a Jeffrey Schlupp bio je na probi s crvenim vragovima, no procijenili su kako nije dovoljno dobar.

Claudiju Ranieriju i društvo uoči prvog kola Premiershipa kladionice su davale šansu 5000 naprema jedan da će postati prvaci, a danas su udaljeni samo pobjedu od naslova, a omjer na njih je pet naprema jedan.

Za Simpsona i Drinkwatera, koji su u Unitedu započeli kao dječaci, situacija se razvija kao u holivudskom filmu. Desni bek Simpson nastupio je samo triput za United, a ove sezone nezamjenjiv je u dresu najvećeg nogometnog iznenađenja ove sezone.

"Naravno da smo pričali o povratku na Old Trafford, uzbuđeni smo što se vraćamo kući"

"Priznat ću vam, Danny i ja smo pričali o tome. Kad kod igramo na Old Traffordu smo uzbuđeni jer se vraćamo kući, ali ovo je nešto potpuno drugačije, nisam mogao ni sanjati ovakvu situaciju", rekao je Danny Simpson.

"Želimo uživati u svakoj sekundi, ovaj tjedan pripremali smo se s osobitim motivom i dat ćemo sve od sebe da već u nedjelju ugrabimo tri boda i osvojimo naslov."

Porcija Swanseaju (4:0) bez najboljeg strijelca Jamieja Vardyja najbolji je dokaz, smatraju, Leicesterove želje da ugrabi naslov. Visoka pobjeda protiv velškog kluba je najveća Leicesterova ove sezone, a Tottenham je, pod imperativom pobjede odigrao samo 1:1 u večernjoj utakmici protiv West Broma i zaostao sedam bodova.

"Nakon pobjede u prošlom kolu uvjereni smo da možemo do kraja"

"Pobjeda protiv Swanseaja je poruka svima koji sumnjaju u nas. Pokazali smo da imamo kvalitetne igrače, Leo Ulloa zabio je dva i bio najbolji na terenu, a Jeff Schlupp ušao je u drugom poluvremenu i bio sjajan, Garay i Albrighton također. Ne ovisimo samo o jedanaest igrača", kaže Simpson.

"Momčad je u prvom planu, imamo ustaljenu udarnu jedanaestorku, ali svi igrači znaju da po ulasku moraju dati sve od sebe."

Simpsonov imenjak, Danny Drinkwater, prošao je cijelu omladinsku školu Man Uniteda, ali nikad nije navukao dres seniora. Posuđen je Huddersfieldu, Cardiffu, Watfordu i Barnsleyu u razdoblju od 2008. do 2012., ali nikad nije dobio zeleno svijetlo za nastup od legendarnog Alexa Fergusona.

"Odlazak iz Uniteda bio mi je najtužniji dan u životu"

"Odlazak iz Uniteda je najtužniji dan moje karijere, navijao sam za njih, odradio cijeli juniorski staž, ali nikad nisam dočekao nastup za seniore."

"Dok sam bio na posudbi u Barnsleyu United je prihvatio ponudu za transfer. Bio sam deprimiran, ali morao sam to prihvatiti i probati od svoje prilike napraviti što više mogu. Bio sam u Unitedovim rezervama nekoliko godina i želio sam igrati", rekao je Drinkwater.

"Paul Scholes bio mi je konkurencija u Unitedu i nisam se mogao probiti, bio mi je uzor dok sam bio klinac, nisam mogao imati boljeg učitelja od njega, ali nisam se mogao nametnuti kraj njega."

"Nisam strahovao za svoju budućnost, ali nisam se mogao vratiti u rezerve, spustio sam glavu i rekao si budi najbolji što možeš i vidjet ćeš što će se dogoditi."

"Možeš imati samopouzdanja koliko želiš, ali odlazak iz kluba kao što je United te razbudi, napokon shvatiš gdje si bio."

"Zamaraju me usporedbe s mojim ocem"

Peter Schmeichel osvojio je pet naslova prvaka s Unitedom, a njegov sin Kasper, danas je jedinica Leicester Cityja. Sa samo četiri godine gledao ga je kako na Old Traffordu podiže pehar pobjednika Premier lige, a sad ima priliku osvojiti ga pred očevim nekadašnjim navijačima.

"Ne zanimaju me usporedbe s ocem, ne mogu još pojmiti što nam se događa, valjda zato što sam u središtu zbivanja", rekao je Schmeichel mlađi.

"Dosadno mi je to, ljudi non stop nešto pričaju o tome i uspoređuju nas, imaju pravo na to, ali meni su usporedbe nevažne."

"Morao sam ga zadržati, njegov odlazak bio bi nenadoknadiv gubitak za Leiceser"

Jeffrey Schlupp odrastao je pak u Leicester Cityjevom juniorskom pogonu, ali bio je na probi tjedan dana u Unitedu. Nije bio loš pa su ga "vragovi" zamolili da ostane još dva tjedna u kojima je odigrao za U21 momčad protiv Liverpoola i West Hama, ali nije uspio osigurati ugovor i vraćen je u Leicester.

Ubrzo je debitirao kod Svena Gorana Erikssona, a kod Nigela Pearsona ustalio se u prvoj momčadi.

"Morao sam ga zadržati, United je san svakog igrača, ali Leicester bi izgubio mnogo da je otišao."

Sadašnji menadžer Claudio Ranieri od četiri Unitedova otpatka napravio je četiri standardna prvotimca momčadi koja se bori za naslov prvaka, a sad će se s njima vratiti na Old Trafford i pokušati kreirati najveće iznenađenje u novijoj premierligaškoj povijesti.

Učitaj još novosti