30. 04. 2016 - 12:23
Fudbaler Uniteda iskren: Ne želimo gledati kako Leicester...
907
Shares
Fudbaler Uniteda iskren: Ne želimo gledati kako Leicester proslavlja naslov

HERRERA UVJEREN U POBJEDU

Fudbaler Uniteda iskren: Ne želimo gledati kako Leicester proslavlja naslov

30. 04. 2016 - 12:23
0
Shares

Fudbaler Manchester Uniteda, Ander Herrera, rekao je da njegova ekipa u predstojećoj utakmici želi da odloži šampionsko slavlje Leicestera.

Lisice igraju u nedjelju protiv Manchester Uniteda na "Old Traffordu", i ako pobijede osvojiće prvu šampionsku titulu u klupskoj historiji. Leicesteru je za titulu dovoljno da osvoji tri boda u posljednja tri kola.

Manchester United je peti na tabeli s 59 bodova i ima pet manje, ali i utakmicu manje od Arsenala na četvrtom mjestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Takođe i trećeplasirani Manchester City, kao i Arsenal, ima 64 bodova. 

Herrera je rekao da on i saigrači nisu raspoloženi da gledaju šampionsko slavlje Leicestera na "Old Traffordu". 

"Mi mislimo na naš klub, još smo u trci. Moramo da budemo među prve četiri ekipe, to je veoma važno. Igramo protiv Leicestera, dobre ekipe koja igra fantastično. Ali, ne želimo da gledamo kako oni osvajaju titulu na 'Old Traffordu'. Leicester zaslužuje da osvoji titulu, ali nadam se da će to uraditi na svom terenu. Mi smo Manchester United i moramo pobijediti kako bismo igrali u Ligi prvaka naredne sezone", rekao je Španac za "Sky Sports". 

Dodao je da očekuje dobru utakmicu u nedjelju. 

"Leicester može osvojiti titulu u nedjelju, ali to nije naša stvar. Naš posao je Manchester United, moramo da se borimo do kraja i to ćemo uraditi. Leicester će morati da odigra veoma dobro, pošto smo mi u dobroj formi", rekao je Herrera.

(Tanjug/Sport.ba)

Učitaj još novosti