01. 05. 2016 - 17:38
Računica je jasna: Evo šta je Leicesteru potrebno za titulu...
907
Shares
Računica je jasna: Evo šta je Leicesteru potrebno za titulu prvaka Engleske

PREMIER LIGA

Računica je jasna: Evo šta je Leicesteru potrebno za titulu prvaka Engleske

01. 05. 2016 - 17:38
0
Shares

Bodom na Old Traffordu fudbaleri Leicestera su povećali prednost u odnosu na prvog pratitelja Tottenham na osam bodova.

To znači da bi "lisice" već sutra uvečer mogle početi slaviti, a uslov je da "pijetlovi" ne trijumfuju u gradskom derbiju protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu.

Zanimljivo, Tottenham nije pobijedio "plavce" iz zapadnog Londona u gostima 26 godina, tako da će ekipa Mauricija Pochettina protiv sebe imati i tradiciju i gradskog rivala koji će učiniti sve da ih isključi iz trke.

Međutim, ukoliko se desi da Spursi pobijede, Leicester će biti na plus 5, što znači da bi mu za titulu trebala dva boda u posljednja dva kola.

U narednom kolu Leicesteru na noge dolazi 'nezainteresovani' Everton, a u posljednjem lider gostuje na Stamford Bridgeu.

Nada Tottenhama živi samo ukoliko se pokori Stamford Bridge, a 'pijetlovi' u posljednja dva kola igraju protiv Southamptona na svom White Hart Laneu, dok u posljednjem kolu gostuju Newcastleu koji se grčevito bori za opstanak.

Za kraj napomena da bi u slučaju istog broja bodova Tottenham bio u prednosti u odnosu na Leicester jer će gotovo izvjesno imati bolju gol razliku.

Učitaj još novosti