03. 05. 2016 - 08:29
Ismijavali Ranijerija i njegov dolazak: Evo šta su stručnjaci...
907
Shares
Ismijavali Ranijerija i njegov dolazak: Evo šta su stručnjaci rekli na početku sezone

PREVIĐALI IM BORBU ZA OPSTANAK

Ismijavali Ranijerija i njegov dolazak: Evo šta su stručnjaci rekli na početku sezone

03. 05. 2016 - 08:29
0
Shares

Leicester je novi prvak Engleske i to već dva kola prije kraja. Manchester City, Chelsea, Arsenal i United smatrani su prije starta sezone glavnim pretendentima za naslov, ali Lisice su sve iznenadile i postale 24. klub koji je postao prvak Engleske u historiji.

Kada je Leicester doveo italijanskog trenera, stručnjaci i bivši fudbaleri na Otoku nisu uopšte vjerovali u njega...Te izjave obile su im se itekako o glavu.

Evo samo nekih od njih:
 
Phil Thompson: Umjesto Ranierija trebali su dovesti njegovog agenta. Pa taj čovjek je njemu donio sve poslove. Čak mislim da Ranieri nikad ništa nije osvojio, a vodio je sve i svakog.
 
Matt Le Tissier: Mislim da Leicester čeka velika borba za opstanak ove sezone, a Ranierija težak zadatak oko podizanja timskog duha.
 
Gary Lineker: Claudio Ranieri? Zaista?! Iskusan je trener, ali i izbor Leicestera bez nekog nadahnuća. Nevjerovatno je kako ta stara trenerska imena stalno dobivaju poslove.
 
Dietmar Hamann
: Ne mogu vjerovati da je Leicester doveo Ranierija. Veliki klub, velika baza navijača, ali bojim se i druga liga sljedeće sezone.
 
Harry Redknapp: Iznenađen sam da Ranieri dolazi u Premierligu nakon debakla s Grčkom.
 
Tony Cottee: Zapanjen sam! Zašto Ranieri? Čudan izbor, posebno jer je Nigel Pearson radio dobar posao. Dovođenje Ranierija je veliko kockanje.
 
Robbie Savage: Ranieri je dobar trener, ali ne za Leicester. O`Neill i Pearson su treneri koji znaju s igračima Leicestera, a Ranierija čeka borba za opstanak. Veliko ime, ali loš izbor. Vrijeme će pokazati.
 
Frank Sinclair: Ako budu u sredini tabele, bit će to veliki Ranierijev posao.
 
Alan Smith: Dovođenjem Ranierija klub može izgubiti energiju, agresivnost i duh koji ih je krasio.
 
Michael Owen: Prognoza - u posljednjih šest bit će Bournemouth, Leicester i Watford.

Iz ovoga je itekako vidljivo da su se svi obrukali, ali niko kao Owen - fulao je apsolutno sve timove koji bi trebali biti u borbi za ispadanje. Ništa novo za njega, rekli bismo...

 

Učitaj još novosti