03. 05. 2016 - 12:39
Ranieri obradovao pristalice Lisica: Ostajem ovdje, a sljedeće...
907
Shares
Ranieri obradovao pristalice Lisica: Ostajem ovdje, a sljedeće sezone cilj je...

OSTVARIO NEVJEROVATAN PODVIG

Ranieri obradovao pristalice Lisica: Ostajem ovdje, a sljedeće sezone cilj je...

03. 05. 2016 - 12:39
0
Shares

Menadžer Leicestera Claudio Ranieri rekao je nakon osvajanja titule u Premijer ligi da je oduvijek znao da će u karijeri osvojiti šampionski trofej.

Italijan je tokom karijere osvajao kupove i izborio promocije s mnogim klubovima, ali nikada, kao ni Leicester nije osvojio šampionat.

"Imam 64 godine, borim se dugo i uvijek sam ostajao pozitivan. Oduvijek sam vjerovao da ću na kraju uspjeti negdje da osvojim titulu. Ja sam isti onaj čovjek koji je otpušten iz Grčke reprezentacije, možda je neko zaboravio na taj dio moje karijere. Volio bih da istaknem da sam isti čovek koji je sjedio na klupi Grčke. Vjerujem da se nisam promijenio", rekao je Ranieri za italijansku televiziju Rai 3.

On je naglasio da će i naredne godine ostati na klupi Lisica, ali da je ovakakav uspjeh nemoguće ponoviti.

"Sigurno ostajem u Leicesteru, ali znam da je ovakvu sezonu nemoguće ponoviti. Sljedeće sezone ćemo pokušati da se borimo za deseto mjesto, nadam se. Moramo da nastavimo rasti i napredovati. Još uvijek ne možemo povjerovati koliki smo uspjeh ostvarili", zaključio je italijanski stručnjak.

Leicester je i zvanično sinoć osigurao titulu u Premijer ligi, pošto ima sedam bodova više od drugoplasiranog Tottenhama, koji je sinoć remizirao protiv Chelseaja (2:2), i tako dva kola prije kraja ostao bez šanse da ugrozi "lisice".

 

Učitaj još novosti