03. 05. 2016 - 20:41
Igrači koji bi mogli zaigrati za Kosovo: Ovaj tim bio bi...
907
Shares
Igrači koji bi mogli zaigrati za Kosovo: Ovaj tim bio bi itekako konkurentan i na Euru

SHAQIRI PREDVODI ZVIJEZDE

Igrači koji bi mogli zaigrati za Kosovo: Ovaj tim bio bi itekako konkurentan i na Euru

03. 05. 2016 - 20:41
0
Shares

Fudbalski savez Kosova danas je postao punopravan član UEFA-e nakon tajnog glasanja na kongresu u Budimpešti. Reprezentacija koja je do sada igrala samo prijateljske susrete će se takmičiti u slejdećim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Ko će biti 11 igrača koji će predstavljati Kosovo?

Selektor Albert Bunjaku je do sada koristio jedino kosovske igrače koji nisu bili članovi drugih reprezentacija. Izuzetak je jedino kapiten Samir Ujkani koji je napustio reprezentaciju Albanije 2014. godine i odabrao braniti zastavu Kosova.

Međutim, današnji dan otvara jedno novo poglavlje pa čak i oni igrači koji u ovom trenutku igraju za neku drugu reprezentaciju imaju otvorenu mogućnost da izaberu Kosovo.

Goal.com donosi 11 izrazito cijenjenih igrača koji imaju priliku biti dio selekcije Kosova.

Samir UJKANI (ALBANIJA) - Izabrao je Kosovo 2014. godine i sada je kapiten reprezentacije.

Taulant XHAKA (ALBANIJA) - Rođen je u Švicarskoj, ali su mu roditelji kosovskog porijekla, bit će jedan od glavnih igrača Albanije na Euru.

Lorik CANA (ALBANIJA) - Kapiten Albanije je rođen u Kosovu, u Giacovizzi.

Necip UYSAL (TURSKA) - Igrač Bešiktaša ima turski pasoš, ali i njegovi su korijeni u Kosovu.

Valon BEHRAMI (ŠVICARSKA) - Rođen je u Mitrovici u Kosovu, ali je odrastao u Švicarskoj i ima više od 60 nastupa za švicarsku reprezentaciju.

Blerim DZEMAILI (ŠVICARSKA) - Rođen je u Makedoniji, brani švicarske boje ali mu nje porijeklo kosovsko.

Granit XHAKA (ŠVICARSKA) - Zvijezda švicarske reprezentacije. Roditelji su mu porijeklom iz Kosova, ali su u Švicarsku doselili prije njegovog rođenja.

Perparim HETEMAJ (FINSKA) - Veznjak Chieva je rođen u Srbici u sjeverozapadnom središnjem dijelu Kosova.

Xherdan SHAQIRI (ŠVICARSKA) - Ima švicarski pasoš, ali je rođen u Gnjilanu - jednom od najvećih kosovskih gradova. Najpopularniji je igrač tamošnjeg porijekla i njegov nastup u dresu reprezentacije sanjaju svi navijači.

Agon MEHMETI (ALBANIJA) - Bivši napadač Palerma je rođen u kosovskom gradu Podujevu, a nastupao je u dresu Švedske (U21) i Albanije.

Adnan JANUZAJ (BELGIJA) - Talentirani igrač Manchester Uniteda je rođen u Belgiji, ali su mu roditelji albansko-kosovskog porijekla.

Ovo je 11 igrača Kosova, selekcija koja bi bila itekako konkurentna na Euru 2016.

sastav-kosova

Učitaj još novosti