04. 05. 2016 - 10:56
Ancelotti upozorava: Pripazite se Aguera!
907
Shares
Ancelotti upozorava: Pripazite se Aguera!

UOČI REVANŠA U MADRIDU

Ancelotti upozorava: Pripazite se Aguera!

04. 05. 2016 - 10:56
0
Shares

Napadač Manchester Cityja Sergio Aguero možda je zabio samo dva gola u osam utakmica u Ligi prvaka ove sezone, ali opet su, i uoči revanša polufinala, pogledi uprti u njega, tvrdi Carlo Ancelotti. 

City je zadržao Real i remizirao 0:0 na Etihadu, a Aguero se nije mogao otresti čuvara Pepea i Sergija Ramosa.

Ipak, Ancelotti vjeruje da će 27-godišnji Argentinac iskoristiti šansu ukaže li mu se na Santiago Bernabeuu.

"On je vrlo dobar napadač. Real mora paziti na njega jer lako bi mogao zabiti na 'Bernabeuu'. Neće ga biti lako zaustaviti", kaže Ancelotti za Goal.

"U prvoj utakmici Ramos i Pepe držali su ga pod kontrolom i nadam se da će i u drugoj. Manchester City odigrao je odlično prvo poluvrijeme u prvom susretu, ali u drugom su bili umorni. Vidjet ćemo..."

Također, Ancelotti brani Raheema Sterlinga, koji prolazi kroz tešku prvu sezonu u Cityju nakon transfera iz Liverpoola vrijednog 49 miliona funti.

"Problem je što te ekipe imaju puno igrača, a trener može izabrati samo 11. U Manchester Cityju su top igrači u veznom redu: Jesus Navas, Kevin De Bruyne i David Silva, pa Sterling teško pronalazi mjesto."

"Ipak, vrata su mu se otvorila nakon Silvine povrede, a on je još mlad igrač koji može napredovati."

"Mladi su igrači korisni u takvim utakmicama. Coman je vrlo mlad i igra za Bayern, Saul Niguez za Atletico, dok je Lucas u Realu."

 

Učitaj još novosti