04. 05. 2016 - 12:41
Nevjerovatno, ali istinito: Dokaz da je Ranieri od početka bio...
907
Shares
Nevjerovatno, ali istinito: Dokaz da je Ranieri od početka bio siguran u senzaciju

OSIGURAO SE KLAUZULAMA

Nevjerovatno, ali istinito: Dokaz da je Ranieri od početka bio siguran u senzaciju

04. 05. 2016 - 12:41
0
Shares

Uz sve priče o nejvjerovatno hrabrim, a mnogi će reći i ludim, uplatama nekolicine zagriženih navijača Leicestera uoči sezone koji su vrlo vjerovatno više iz šale stavili novac u kladionicu da će 'lisice', koje su upravo jedva izborile ostanak u prvoj ligi, sljedeće sezone osvojiti naslov engleskog prvaka, čini se da je 'najluđi' bio Claudio Ranieri koji se kladio sam na sebe bez da je uložio išta, a na kraju dobio - milione. 

Naime, italijanski je stručnjak nakon što je dobio otkaz na mjestu selektora Grčke potpisao ugovor s Leicesterom, a u ugovor je stavio i nekoliko klauzula koje bi mu osigurale vrijedne milione ukoliko osvoji naslov. Uprava kluba nije imala ništa protiv, vjerovatno misleći kako je Italijan lud što takvo nešto uopće razmatra, ali 64-godišnji Italijan iz Rima će za deset dana kada prvenstvo i službeno završi na računu imati dodatnih 8.5 miliona eura. 

Ranieri je u ugovor stavio da u slučaju osvajanja naslova dobija pet miliona funti, a u drugu klauzulu po još 100.000 funti za svako mjesto iznad 18., koje vodi u Drugu ligu. Dakle, to je još dodatnih 1.7 miliona funti, što preračunato u eure ukupno iznosi 8.5 miliona eura. Priznat ćete, nije loše za trenera od kojeg je uprava tražila samo da održi tim u Premiershipu, i za to mu osigurala ugovor po kojem mu je u prvoj sezoni zagarantirala dva miliona eura. Na kraju, isplatit će mu sveukupno 10.5 miliona eura!

Kada su ga ranije u sezoni pitali hoće li njegova ekipa dobiti bonuse u slučaju da osvoji naslov prvaka, Ranieri je rekao:

"Ne znam imaju li igrači klauzule u svojim ugovorima pa vam ne mogu reći tko će i koliko dobiti. Pogriješili su, ako nisu stavili takve klauzule. Ja sam uzeo u obzir da bi mogli biti prvaci", poručio je 'prorok' Ranieri. 

(Goal)

Učitaj još novosti