07. 05. 2016 - 18:04
Guardiola: Bajern ima krticu u svlačionici, ali to nije više...
907
Shares
Guardiola: Bajern ima krticu u svlačionici, ali to nije više moj problem!

ODLAZI NA KRAJU SEZONE

Guardiola: Bajern ima krticu u svlačionici, ali to nije više moj problem!

07. 05. 2016 - 18:04
0
Shares

Trener Bayerna iz Munchena Pep Guardiola rekao je da će taj fudbalski klub morati riješiti problem krtice u ekipi pošto to nije njegov problem.

List "Bild" je ove sedmice prenio da je Guardiola poslije eliminacije iz Lige šampiona u utorak bio ljut na ljekarski tim Bajerna, jer nije imao dobre informacije o brzom oporavku fudbalera Atletico Madrida Dijega Godina, koji se našao u ekipi Dijega Simeonea.

Atletico je zahvaljujući golu postignutom u gostima izbacio Bayern iz polufinala Lige šampiona, a dvomeč je završen neriješenim rezultatom 2:2.

Informacija "Bilda" o ljutnji Guardiole je posljednja u nizu tvrdnji koje su došle u medije od neimenovanog izvora iz Bayerna.

Ranije u sezoni u medije je izašlo da je Guardiola izgubio strpljenje za nekolicinu zvijezda u ekipi zbog njihove lošije fizičke pripremljenosti, uključujući i Artura Vidala, a u javnost su izašli i njegovi taktički planovi za prvenstvenu utakmicu protiv Borussije iz Dortmunda 2013. godine.

Španski trener je optužio navodnog špijuna da šteti ekipi pokušavajući da podrije njegov rad. Guardiola će na kraju sezone napustiti Bayern i u julu preuzeti Manchester City.

"Nisam se iznenadio što je informacija objavljena, to se često dešava. Ali, ono što se dešava u svlačionici treba da ostane u svlačionici. Osoba koja odaje informacije medijima ne shvata da ne nanosi meni štetu, nego timu. Ne znam ko je on i sada nemam vremena da ga tražim, ali razumijem njegovu namjeru: on želi da povrijedi mene, ali time povređuje ekipu i klub. To je problem za klub, ne za mene", rekao je Guardiola, prenijeli su britanski mediji.

Guardiola je dodao da je planirao ostati duže u Bajernu. On je 2013. godine potpisao trogodišnji ugovor, ali ipak tokom zime nije odlučio da ga produži.

"Kada sam došao, nisam mislio da ću ostati samo tri godine. Ali, donio sam odluku da napustim klub i mislim da je to prava odluka", dodao je bivši trener Barcelone.

On je djelimično prihvatio ocjenu da je neuspješan, pošto nije osvojio Ligu šampiona.

"Ako ocjena mog rada zavisi od toga da li sam osvojio Ligu šampiona, onda nisam uspio. Ako ljudi tako misle, onda to moram da prihvatim. Sve smo pokušali. Bio sam veoma sretan u Bayernu, za sve smo se borili. Znao sam da ćemo u nekom trenutku izgubiti, ali zanimalo me na koji način. Poraz od Real Madrida (2014.) mogu da pripišem sebi, ali protiv Barcelone (2015.) i sada protiv Atletica smo dali sve", rekao je on.

Bayern je danas po 26. put osvojio naslov prvaka u Bundesligi.

(Beta/Sport.ba)

Učitaj još novosti