18. 05. 2016 - 10:49
Ekipa koja bi pokorila Evropu: Ovih 11 fudbalera je slobodno...
907
Shares
Ekipa koja bi pokorila Evropu: Ovih 11 fudbalera je slobodno na ljeto

IDEALNA EKIPA

Ekipa koja bi pokorila Evropu: Ovih 11 fudbalera je slobodno na ljeto

Index.hr
18. 05. 2016 - 10:49
0
Shares

Za mjesec i pol dana istječu ugovori nekima od najpoznatijih svjetskih nogometaša, a imena kao što su Zlatan Ibrahimović, John Terry i Darijo Srna mogli bi 30. lipnja promijeniti klub bez jedne kune odštete.

Victor Valdes, Manchester United

Bivši golman Barcelone, prije dvije sezone oprostio se od kluba u kojem je proveo djetinjstvo i cijelu igračku karijeru, ali čini se kako je tad trebao završiti karijeru. Nakon godinu dana pauze, Valdes se priključio Manchester Unitedu 2014. no sakupio je samo 160 minuta u dresu crvenih vragova. Na početku tekuće sezone otišao je na posudbu u belgijski Standard Liege, no teško je za očekivati kako će nastaviti karijeru u Belgiji. Španjolcu istječe ugovor 30. lipnja i moći će otići bez odštete i vjerojatno je jedan od najboljih golmana koji će na ljetnoj tržnici biti besplatan.

Darijo Srna, Shakhtar Donetsk

Kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije Europsko prvenstvo bit će posljednje veliko natjecanje u karijeri na međunarodnoj razini, a mogao bi se oprostiti i od svog dugogodišnjeg kluba Šahtara, ako želi, no takav rasplet zvuči nevjerojatno. Srna će uskoro ući u posljednji mjesec važećeg ugovora sa Šahtarom, još se nije oglasio o svojoj budućnosti, ali bivši hajdukovac vjerojatno će odigrati još godinu dana za narančasto-crne. U Donjeckom bazenu nude mu funkciju u klubu po završetku karijere, ali vjerojatno neće imati ništa protiv, ako klupski kapetan odbije posao u uredu i ostane na terenu još godinu dana.

John Terry, Chelsea

 Legendarni kapetan Chelsea već nekoliko godina potpisuje jednogodišnje ugovore, a posljednji mu je, nakon prošlogodišnjeg naslova prvaka, ponudio Jose Mourinho. Terry je već rekao kako će odigrati još sezonu i volio bi svoju karijeru okončati u klubu s kojim je bio prvak Europe, te osvojio sve što je mogao u Engleskoj. Odluka ipak neće biti njegova, novi menadžer Antonio Conte još se nije izjasnio hoće li mu Terry biti potreban, a ne uspiju li naći zajednički jezik Terry će vjerojatno svoju posljednju godinu aktivnog igranja odraditi u Kini.

Kolo Toure, Liverpool

Branič Obale Bjelokosti već nekoliko godina je izvan žiže, po odlasku iz Manchester Cityja bio je standardan branič Liverpoola, ali godinu po godinu gubi svoj status u klubu s Anfielda i jasno je kako je posljednje dvije sezone uglavnom prekobrojan. Njegova iduća destinacija mogla bi biti Bournemouth, koji je ove sezone bezbolno izborio ostanak u Premiershipu. Ambicija za iduću sezonu je ista, a Toureovo iskustvo moglo bi dobro doći Bournemouthu.

Caner Erkin, Fenerbahče

Lijevi bek igrač turske reprezentacije u Fenerbahčea zasitio se turske lige i želio bi se okušati u nekoj od liga petice. Erkina ćete dobro upoznati na Europskom prvenstvu jer će vjerojatno biti na terenu na utakmici protiv Hrvatske. Ivan Perišić vjerojatno će se izravno s njim boriti na travnjaku, a samo par mjeseci kasnije mogao bi s njim nizati krugove na treningu Intera. Roberto Mancini rado bi ga doveo, a kako Talijani moraju paziti na svaki euro, pomisao da dovedu sjajnog beka besplatno jamačno im je vrlo privlačna.

Michael Carrick, Manchester United

Veteran crvenih vragova Van Gaalov je miljenik, ali kako će United na koncu sezone vjerojatno raskinuti ugovor s nizozemskim menadžerom, nitko nije ni spomenuo Carrickovu budućnost jer ona kod novog menadžera nije sigurna. Carrick ima 34 godine i bio je solidan kroz cijelu sezonu, ali Manchester United na njegovoj poziciji ima još barem šestoricu igrača i bivši veznjak engleske reprezentacije morat će napustiti grad kako bi oslobodio mjesto nekom od mlađih kolega. Everton bi ga rado vidjeo u plavom iduće sezone i pokušat će ga namamiti unosnim ugovorom.

Miguel Veloso, Dynamo Kyev

Bivši Sportingov veznjak bio je velika zvijezda transfer tržnice nakon SP-a 2010. godine, a uz njegovo ime spominjali su se Chelsea, Manchester, Juventus i Real Madrid, a on je na koncu završio u Genoi. No Talijani su ubrzo ostali bez novca i nakon dvije godine u Italiji, Veloso je pobjegao u kijevski Dinamo. Nakon četiri godine zasitio se igranja u Ukrajini i želio bi novi izazov. Mogao bi mu ga ponuditi neki od španjolskih klubova, a najčešće se spominju Valencia i Sevilla.

Hatem Ben Arfa, Nice

Ben Arfa se na početku protekle sezone vratio u Francusku kako bi se nametnuo Deschampsu za Europsko prvenstvo. Nakon loše epizode u Hull Cityju dobio je priliku u Nici, a on ju je objeručke prihvatio zabivši čak 17 golova u francuskom prvenstvu. Posljednju utakmicu za reprezentaciju odigrao je protiv Engleske u studenom prošle godine, a u posljednjih šest mjeseci nije dobio ni jedan poziv. Ugovor u Nici istječe mu kroz mjesec i pol dana, a čini se kako ga neće produljiti. Iako će propustiti Europsko prvenstvo s reprezentacijom, iduće sezone mogao bi igrati u Europskoj ligi, no za to će se morati ponovno vratiti na Otok. Southampton bi ga rado vidio u svojim redovima iduće sezone. Njegov ugovor ne bi mu trebao predstavljati problem jer će ga dovesti bez odštete.

Sofiane Feghouli, Valencia

 "Više neću odigrati ni jednu utakmicu u Valencijinom dresu," rekao je nedavno Feghouli i tako je bilo. Alžirac je odbio odraditi istezanje nakon utakmice s ostatkom momčadi i suspendiran je zbog problema s disciplinom. Kad jednom smrkne, drugom svane, a tako je bilo i ovaj put. Tottenhamov menadžer Mauricio Pochettino je njegov veliki obožavatelj, iako je Argentinac poznat kako ne trpi bahate likove, Feghoulija bi mogao istrpjeti jer će mu zbog izgradnje novog stadiona ove sezone transfer budžet biti znatno manji.

David Villa, New York City

Bivši igrač Valencije i Barcelone prije dvije godine otišao je preko bare kako bi isprobao nogomet u SAD-u. Napadač New York Cityja jedan je od najvažnijih igrača te američke nogometne franšize za koju igraju i Frank Lampard, te Andrea Pirlo. Trojica veterana trebali su biti okosnica NYC-a u borbi za titule, ali vlasnici nisu zadovoljni kako izgleda njihov klub i mogli bi žrtvovati Villin ugovor i osloboditi mjesto za nekog mlađeg u salary capu. Villa bi u tom slučaju mogao prijeći u neki drugi klub u MLS-u ili bez odštete potpisati za neki europski klub.

Zlatan Ibrahimović, PSG

"Došao sam kao kralj, a odlazim kao legenda," napisao je nedavno na Facebooku Zlatan Ibrahimović. Na njegovom oproštaju od PSG-a cijeli stadion je ustao i prekinuo službenu utakmicu na nekoliko minuta kako bi ga pljeskom ispratio. Nakon četiri godine Ibra će otići iz Pariza, a njegova nova destinacija trebala je biti Manchester United. No to bi se moglo promijeniti jer je Ibra pristao doći pod dva uvjeta, prvi je otkaz Van Gaalu, a drugi je dolazak Josea Mourinha. United još nije potvrdio ni prvi, ni drugi uvjet, a vjerojatno neće ispoštovati ni treći koji je Zlatanu izuzetno važan - neće ga biti u Ligi prvaka iduće sezone. Druga opcija mu je odlazak u MLS, a to ne bi bila tako loša ideja jer je SAD idealno mjesto radnje za posljednje poglavlje Ibrahimovićevog kulta.

Idealnih 11 s liste slobodnih igrača:

Valdes - Srna, Terry, Toure, Erkin - Veloso, Carrick - Feghouli, Ben Arfa, Villa - Ibrahimović 

Piše: Index.hr

Učitaj još novosti