19. 05. 2016 - 13:47
Mediji ga pohvalili, navijači ismijali: 'Ako je sporiji od...
907
Shares
Mediji ga pohvalili, navijači ismijali: 'Ako je sporiji od Tourea, onda je zasluženo izbačen iz repke'

LOVREN NA UDARU

Mediji ga pohvalili, navijači ismijali: 'Ako je sporiji od Tourea, onda je zasluženo izbačen iz repke'

Index.hr
19. 05. 2016 - 13:47
0
Shares

Liverpool je u finalu Europa lige u Baselu izgubio od Seville 3:1. Momčad iz Andaluzije osvojila je ovo natjecanje treći put u nizu i peti u zadnjih 11 godina, što je čini najboljom u povijesti ovog natjecanja.
 
Sevilla je došla do naslova velikim preokretom u nastavku susreta. Redsi su u prvih 45 minuta imali prednost od 1:0 i puno više od igre, a možemo reći da su grubo zakinuti i za jedan nedosuđen penal.
 
Međutim, u drugom poluvremenu na terenu je postojala samo jedna momčad, ona španjolska. Sevilla je pojačala agresivnost, to je neosporno, no pitanje kako bi se utakmica završila da obrana Liverpoola nije počela izvoditi akrobacije, kojima nije mjesto u vrhunskom nogometu.
 
Alberto Moreno, Sevillino dijete, bio je najgori igrač utakmice. Ono što je radio lijevi bek Redsa već je sad ušlo u antologiju suvremene nogometne gluposti i sasvim su zasluženo društvene mreže i legende Liverpoola pokazale palac dolje nesretnom ''petokolonašu'', a svoj sud o Morenovoj igri dala je i Wikipedia.
 
Engleski mediji: Lovren jedan od boljih, uništio ga je njegov vezni red
 
Dejan Lovren se također nije baš proslavio. Premda u globalu nije odigrao posve lošu utakmicu, bio je direktni krivac za drugi gol Seville, a ni kod prvog nije najsretnije reagirao.
 
''Liverpool Echo'', dao mu je ocjenu šest uz opasku da je kod gola Gameira mogao puno bolje reagirati, ali uz dodatak da je vezni red Redsa u nastavku vlastitu obranu ostavljao na brisanom prostoru i da se Lovren, koji nije najbrži igrač na svijetu, teško snalazio u takvim okolnostima. Za usporedbu Moreno je dobio ocjenu dva, a dvije najveće zvijezde kluba Coutinho i Firmino dobili su četiri.


 
Guardian je također solidno ocijenio igru hrvatskog braniča. Uz ocjenu šest stoji zamjerka da nije najbolje reagirao kod prvog gola, ali i pohvala da se hrabro nosio sa silnim napadima Seville u nastavku susreta, kad je vezni red Redsa nestao s travnjaka. Guardian piše da je Lovren zabio i sjajan gol glavom, koji mu je nažalost poništen.
 
Čudna sezona Dejana Lovrena: Od tragičara do heroja, pa natrag
 
Iza Lovrena je čudna sezona u Liverpoolu u kojoj je cijelo vrijeme balansirao na tankoj granici između očaja i fantazije, od tragičara, pa do heroja. Nakon nekoliko jako loših predstava bio je na udaru legendi kluba i stručnih analitičara, a navijački bijes išao je tako daleko da su mu čak i prijetili smrću.
 
Lošim igrama u dobroj mjeri kumovale su i ozljede, no dolazak Jurgena Kloppa puno je toga promijenio. Lovren je dobio samopouzdanje koje mu je bilo prijeko potrebno i nametnuo se kao jedan od ključnih igrača kluba. Dojučerašnji najveći kritičari, poput Jamieja Carraghera počeli su pisati panegirike, a nakon odlučujućeg gola u sudačkoj nadoknadi protiv Borussije Dortmund u epskom četvrtfinalu Europa lige, Lovren je postao heroj Anfielda. 


 
Ipak, prevrtljivost navijačkog puka ne poznaje granice i nakon lošijih igara u zadnja dva kola Premiershipa te ne baš uvjerljive partije protiv Seville, u prvi plan počelo je ponovno isplivavati ''prljavo rublje'' Dejana Lovrena. Istina, ovaj put ono je plasirano u rukavicama, nema prijetnji, no navijači na društvenim mrežama ističu njegovu limitiranost i posebno sporost.
 
''Ako je Lovren sporiji od Kolo Tourea, a od njega su sporiji svi, onda možda nije slučajno da je izbačen iz Hrvatske reprezentacije'', naslov je na portalu ''101 Great Goals, a navijači su na Twitteru uglavnom ismijavali Lovrenovu statičnost.

Učitaj još novosti