20. 05. 2016 - 14:22
Ispunjena je prva Guardiolina želja u Manchester Cityju
907
Shares
Ispunjena je prva Guardiolina želja u Manchester Cityju

PREUZIMA KLUPU GRAĐANA

Ispunjena je prva Guardiolina želja u Manchester Cityju

20. 05. 2016 - 14:22
0
Shares

Još finale njemačkog kupa sa Bayernom i poslije toga Pep Guadriola može i zvanično da počne sa stavaranjem Manchester Cityja po svojoj želji. Katalonac dolazi na klupu Građana čiji direktori i vlasnici su ga jurili godinama i daće mu odriješene ruke i obezbijediti mu finansije da sklapa tim po sopstvenom ukusu.

Guardiola već ima nekoliko meta u prijelaznom roku, ali prije kupovine pojačanja, prvo će morati da formira stručni štab. Trenutno sa Guardiolom u Bayernu rade četvorica njegovih zemljaka koje je doveo za sobom i oni će najvjerovatnije da ga slijede i u selidbi na Ostrvo, prenosi Mozzart. A tamo ga čeka zemljak koji će započeti trenersku karijeru u stručnom šrabu Manchester Cityja. Prema tvrdnjama španske Marce, jedan od Guardiolinih asistenata u Sitiju će biti Mikel Artea, doskorašnji fudbaler Arsenala koji je pre nekoliko dana objavio kraj igračke karijere.

Guariola i Arteta su zemljaci koji se poznaju još od kraja 90-ih godina prošlog vijeka kada je Pep igrao za Barcu, a tada mladi vezista bio član rezervnog tima. Arteta je kasnije napravio karijeru za poštovanje na Ostrvu gdje je 11 godina branio boje Evertona i Arsenala.

Tokom ove sezone je imao mnogo problema sa povredama i odlučio je da stavi tačku na karijeru. S obzirom da je završio dvogodišnji kurs za trenera i da je dobio licencu, ispunjava uslove da bude pomoćnik Guardioli, a ogromno iskustvo na Ostrvu i poznavanje tamošnjih fudbalskih prilika, običaja i tradicije će biti od koristi novom treneru Građana. 

Arteta je imao ponude Arsena Wengera i Tottenhama da kod njih započne karijeru, ali se odlučio za Manchester City i Pepa Guardiolu.

Učitaj još novosti