24. 05. 2016 - 08:22
Ron Dennis otkrio ko će srušiti Mercedes sa trona
907
Shares
Ron Dennis otkrio ko će srušiti Mercedes sa trona

ČEKAJU SE REZULTATI

Ron Dennis otkrio ko će srušiti Mercedes sa trona

24. 05. 2016 - 08:22
0
Shares

Prvi čovjek McLarena Ron Dennis izjavio je da će britanski tim biti taj koji će prekinuti dominaciju Mercedesa u Formuli 1.

McLaren je prošle godine započeo novu eru sa Hondom i poslije razočaravajuće sezone, od početka ovogodišnjeg šampionata je vidljiv pomak, ali ne onoliki koliki bi navijači legendarnog tima željeli.

“Iskreno, vjerujem da će sljedeći svjetski šampion poslije Mercedesa biti iz McLarena. Stići ćemo do tog cilja prije drugih. Veliki je to izazov, ali apsolutno vjerujem u tehničku sposobnost, u naše ljude i imam veliku vjeru u Hondu”, istakao je Dennis.

Od početka saradnje sa Hondom, najbolji rezultat McLarenu je donio Fernando Alonso, kada je zauzeo peto mjesto na Velikoj nagradi Mađarske prošle godine. Ove sezone, najbolji plasman britanskog tima je Alonsova šesta pozicija u Rusiji.

Očigledno je da McLaren posljednjih nedjelja napreduje, a jedan od pokazatelja je i činjenica da je Alonso bio deseti u kvalifikacijama na posljednjoj trci – Velikoj nagradi Španije. 

Međutim, pred britanskim timom je veliki izazov da stigne Mercedes, pošto su Lewis Hamilton i Nico Rosberg zauzeli najbolje dvije pozicije u generalnom plasmanu u posljednje dvije godine. 

“Novi propisi će izjednačiti stvari i to će nam dati dovoljno vremena da uhvatimo korak sa Hondom i zato mislim da ćemo imati dobru šansu naredne sezone. Mislim da možemo pobjeđivati. Ne želim da predvidim ishod šampionata, ali mislim da će izazov za sve biti skidanje Mercedesa sa trona i imam razlog zašto vjerujem da ćemo mi u tome uspjeti prije ostalih”, naglasio je Dennis.

Prvi čovjek McLarena je također istakao da vjeruje da je Alonso i dalje najbolji vozač na svijetu.

“Frustrirajuće je što mu ne možemo dati najbolju kombinaciju bolida i motora. Sviđa mi se njegova zrelost u ovom trenutku, zna vrlo dobro šta je moguće. Govori lijepe stvari o bolidu i to je zato što je veoma dobar”, rekao je Dennis.

Učitaj još novosti