25. 05. 2016 - 10:40
Kenan Pirić za Sport.ba: Laska mi usporedba s Begovićem, a...
907
Shares
Kenan Pirić za Sport.ba: Laska mi usporedba s Begovićem, a želim odigrati evropske mečeve sa Slobodom

SJAJNI GOLMAN TUZLAKA

Kenan Pirić za Sport.ba: Laska mi usporedba s Begovićem, a želim odigrati evropske mečeve sa Slobodom

Mirza HADŽIJUSUFOVIĆ
25. 05. 2016 - 10:40
0
Shares

Sloboda je bila jedan od hitova ove sezone, a na kraju se izborena Evropa. U Tuzli se očekivao i makar jedan trofej, ali on je za dlaku izmakao.

Zrinjski je bio bolji u Premijer ligi, dok je Radnik slavio u finalu Kupa BiH. Ipak, najvažnije je da će crveno-crni ponovo zaigrati na evropskoj sceni nakon dugo vremena.

Jedan od najzaslužnijih za veliki uspjeh Slobode bio je i mladi golman, Kenan Pirić.

"Svakako da smo ostvarili historijski uspjeh. Ipak, ostaje žal za trofejom jer smo tokom cijele sezone bili u utrci za oba pehara. Na kraju nismo u svoje vitrine donijeli niti jedan", kaže na početku razgovora za Sport.ba Pirić, pa nastavlja:

"Ipak, izborili smo plasman u Evropu pa zadovoljni odlazimo na kratki odmor i predah".

Nagrada za odlične nastupe uslijedila je i u pozivu selektora Mehmeda Baždarevića u najbolji bh. tim.

"Kao svakom mladom igraču tako i meni poziv u A reprezentaciju puno znači. Asmir Begović je vrhunski golman i broj jedan naše reprezentacije tako da je prerano pričati o konkurenciji, mada mi laska usporedba s njim. Sigurno je bitno da selektor ima povjerenje u igrače iz BiH, a na nama je da opravdamo povjerenje koje su nam ukazali selektor i trener golmana Enver Lugušić", istakao je sjajni čuvar mreže.

Otkrio nam je i svoja očekivanja od skorašnjih mečeva Zmajeva.

"Prije svega znamo da je reprezentacija Španije donedavno bila broj jedan reprezentacija na svijetu, ali mi smo i prije dokazali da se možemo nositi i s najvećim. Moja očekivanja su prije svega da odigramo dobru utakmicu i da se pokažemo kao dostojan rival. Od Kirin kupa očekujem svoj debi za A reprezentaciju i da ću opravdati ukazano povjerenje."

Predsjednik Slobode Azmir Husić najavio je da su Tuzlaci spremni prodati Pirića ukoliko stigne odgovarajuća ponuda.

"Kao i svakom mladom igraču ambicije su inostrani angažmani, ali trenutno sam u klubu u kojem sam ponikao i s kojim sam vezan još godinu dana. Ipak, želja mi je odigrati evropske utakmice sa Slobodom. Ranije sam bio na meti Sarajeva, ali ne žalim što sam ostao u Slobodi. Dio sam kolektiva koji je upisao historijski uspjeh i plasirao se u Evropu".

Za kraj je dodao da je trener Husref Musemić itekako zaslužan za preporod Slobode, uz sjajnog predsjednika Azmira Husića i naravno saigrače.

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

Učitaj još novosti