25. 05. 2016 - 13:47
Granit Xhaka: Presretan sam, a sad idemo po titulu prvaka Engleske
907
Shares
Granit Xhaka: Presretan sam, a sad idemo po titulu prvaka Engleske

SJAJNI VEZNJAK POTPISAO ZA ARSENAL

Granit Xhaka: Presretan sam, a sad idemo po titulu prvaka Engleske

25. 05. 2016 - 13:47
0
Shares

Granit Xhaka novi je fudbaler Arsenala. Sjajni reprezentativac Švicarske obavezao se na petogodišnju vjernost Topnicima.

Ubrzo nakon potpisa ugovora, dao je i kratki intervju za zvaničnu Arsenalovu stranicu.

"Veoma sam sretan zbog potpisa. San se ostvario i presretan sam. Sjećam se dok sam mali bio prva utakmica koju sam pogledao je iz Premiershipa bila. Još jednom ponavljam, presretan sam", rekao je nakon potpisa Xhaka, te dodao:

"Itekako volim ovakav fudbal. Uživam u njegovom stilu, agresivan je i volim način na koji Arsenal igra. Nije kao u drugim državama, ali ovdje je veoma, veoma lijepo. Svaki meč ovdje je borba."

granit-xhaka-3

Smatra da se fudbal ovdje dosta razlikuje od onog u Njemačkoj, ali i da će se brzo prilagoditi.

"U Bundesligi možete igrati agresivno ali sudija će vas odmah počastiti kartonom, dok u Engleskoj to i nije baš slučaj. Zato je ovo sada bolje za mene.Borben sam igrač i lider također. Imam samo 23 godine, ali sam predvodio kao kapiten jednog Bundesligaša".

Ottmar Hitzfeld Vas je uporedio sa Bastianom Schweinsteigerom dok je bio u mlađim danima?

"Ako je Ottmar Hitzfeld to zaista rekao onda mi je to veliki kompliment. Ottmar je veliki stručnjak i još veći gospodin. Ne znam kakav je bio Swcheinsteiger u mlađim danima, ali ja sam drugačiji. Ja sam Granit Xhaka."

granit-xhaka-2

Za kraj je dodao da je dobra stvar što je njegov klub ovu sezonu završio kao viceprvak, dok naredne očekuje titulu prvaka.

Učitaj još novosti