26. 05. 2016 - 13:25
EXLUZIVNO: Kako je jedna žena razjedinila Tursku reprezentaciju
907
Shares
EXLUZIVNO: Kako je jedna žena razjedinila Tursku reprezentaciju

TOPRAK I TORE U GLAVNIM ULOGAMA

EXLUZIVNO: Kako je jedna žena razjedinila Tursku reprezentaciju

Džaferović Faris
26. 05. 2016 - 13:25
0
Shares

Defanzivac Bayera iz Leverkusena Omer Toprak ostat će uskraćen za nastup na Euru u Francuskoj, zbog svađe sa svojim kolegom iz reprezentacije Gokhanom Toreom.

Kako je poznato selektor Turske Fatih Terim je pred početak priprema za Euro bio između ''dvije vatre'', odnosno između Topraka i Torea, te se on odluči da na euro ipak povede ovog drugog.

Ova dva igrača su od ranije u sukobu, naravno kao u većini slučajeva razlog istog jesu žene, Tore je tako davno preoteo ženu svog reprezentativnog kolege nakon čega su njih dvojica u svađu.

pred predstojeći Euro obojica su bili izričiti u svojim odlukama da ne mogu biti u istom timu, tako da je na veoma velikim mukama bio i selektor Turske selekcije Fatih Terim, koji je na kraju ipak odabrao ovog mladog veznjaka, iako je isti imao veoma burnu prošlost, a kako stvari stoje ne misli se mijenjati.

Žrtva svega je izgleda samo Omer Toprak koji je na kraju izvukao deblji kraj, pa tako nakon što je ostao bez žene, ostao je i bez nastupa na europskoj smotri najboljih selekcija.

Ovaj događaj bi se na predstojećem prvenstvu mogao odraziti i na igru Turske reprezentacije, jer kako se špekuliše, i Hakan Calhanoglu bi zbog solidarnosti sa svojim kolegom iz Leverkusena mogao odustati od nastupa na Euru. 

Treba istaći da je Tore prije dvije godine bio u problemu zbog svog temperamenta, jer je u jednom noćnom klubu u Istanbulu, učestvovao u žestokoj prepirci koja ga je umalo koštala života. Gokhan je tada sa svojim prijateljima izazvao incident u noćnom klubu, te je tom prilikom lakše ranjen iz vatrenog oružja.

Da li je Terim pogriješio ili pak nije, pokazat će nam na Euru kada će Turska reprezentacija imati veoma težak zadatak jer su smješteni u ''grupu smrti'' zajedno sa selekcijama Hrvatske, Španije i Češke.

 

(Džaferović Faris, sport.ba)

Učitaj još novosti