26. 05. 2016 - 14:20
Kovačić za Sport.ba: Lagano koračamo ka Premijer ligi BiH
907
Shares
Kovačić za Sport.ba: Lagano koračamo ka Premijer ligi BiH

BOSNA-SEMA POKORILA NIŽE LIGE

Kovačić za Sport.ba: Lagano koračamo ka Premijer ligi BiH

Džaferović Faris
26. 05. 2016 - 14:20
0
Shares

Bosna-Sema je amaterska ekipa iz glavnog grada BiH, koja je oformljena tek prije tri godine, međutim ekipa koja ima jedan pozamašan budžet, i koja je na ''otjeranoj djeci'' Želje, Sarajeva i Olimpica, uspjela za te tri godine stići do statusa Prvoligaša BiH.

Prilikom oformljavanj kluba, cilj je bio da se za narednih pet godina izbori nastup u Premijer ligi BiH, zasada oni su na odličnom putu da to i ostvare, pa tako iz amaterske ekipe izrastu u jednu oszbiljnu profesionalnu momčad.

Jedan od zapaženijih igrača u ekipji je Omar Kovačić, bivši omladinac Fudbalskog Kluba Željezničar, koji je od samog osnivanja Bosna-Seme u toj ekipi, te ističe da je iz godine u godinu sve zadovoljniji, te da se nada da će sa ekipom uskoro izboriti i premijerligaški status.

''Ovo što nam se dešava je fenomenalno, treća titula za redom za mene, a druga u ovoj ekipi. Ponosan sam na ekipu, jer zaista radimo veoma kvalitetno, uz jako dobre trenere, tako ni uspjeh ne može izostati. Meni je drago što sam dio ovog kolektiva, jako smo složni, to nas je ponajviše i dovelo do toga da smo dvije godine zaredom uspjeli promjeniti dvije niže lige, te nam u narednoj sezoni preostaje i ta posljednja ljestvica, koju ćemo nadam se uspješno preći. Mnogi su pohvalili moje igra, to mi imponuje, ali to je opet ponavlja zasluga kolektiva, te bih parafrazirao mog jednog saigrača, koji uvijek ponavlja da samo dobar kolektiv može proizvesti dobrog pojedinca.''

Kovačić se osvrnuo i na svoj matični klub, te je jako zahvalan ljudima koji su radili sa njim tamo, jer ističe da bez njih ne bi bio ovo što jeste, i kako mu je juniorska Dupla Kruna sa Željom još uvijek najdraži momenat u karijeri.

''Sve što sam naučio u fudbalu, naučio sam upravo u Željezničaru, kasnije se to samo nadograđivalo. Meni je iskreno bila velika privilegija što sam igrao za omladinske pogone Želje, jer je to najbolji omladinski pogon u našoj Državi, a možda i šire čemu svjedoče i današnji reprezentativci Bosne i Hercegovine. Najljepši momenat u dosadašnjoj karijeri je ostvaren upravo u Dolini Ćupova, gdje sam sa Željom osvojo Duplu Krunu, a tada nas je vodio za mene najbolji omladinski trener u BiH, Edis Mulalić, te mi je iskreno žao što mu je onemogućeno da nastavi rad u prvom timu Plavih.'' Izjavio je za sport.ba, Omar Kovačić i dodao:
''Najgori momenat u mojoj karijeri je rastanak sa Željom, ali tako je valjda trebalo biti, ostaje žal za tim nepotpisanim ugovorom, međutim nadam se da će postojati druga šansa te da ću jednoga dana igrati za prvi tim voljenog kluba.''

(Džaferović Faris, sport.ba)

Učitaj još novosti