26. 05. 2016 - 15:57
Baždarević za Sport.ba: Protiv Španaca ćemo pružiti maksimum...
907
Shares
Baždarević za Sport.ba: Protiv Španaca ćemo pružiti maksimum jer je ovo generalka za kvalifikacije

BH. SELEKTOR PRED PRIJATELJSKI MEČ

Baždarević za Sport.ba: Protiv Španaca ćemo pružiti maksimum jer je ovo generalka za kvalifikacije

Mirza HADŽIJUSUFOVIĆ
26. 05. 2016 - 15:57
0
Shares

Fudbalski reprezentativci BiH počeli su pristizati u Saint Gallen (Švicarska), gdje će u nedjelju odigrati prijateljski meč protiv aktuelnog evropskog prvaka, selekcije Španije.

Selektor Mehmed Baždarević našao se i ovog puta u problemima, jer za ovaj meč neće moći računati na nekolicinu igrača (Lulić, Ibišević, Bičakčić, Cimirot...).

"U ovom susretu želimo apsolutno dokazati da znamo igrati fudbal i da se možemo suprotstaviti jakoj ekipi kakva Španija zasigurno i jeste. Igrat ćemo bez nekoliko povrijeđenih igrača, ali to nam sigurno neće biti nikakav alibi. Ipak, igra će u ovom susretu biti prioritet", rekao je na početku razgovora za Sport.ba Baždarević.

Selektor je otkrio da će na teren od prve minute poslati najjači sastav koji bude imao u tom trenutku, te smatra da bi dobrom igrom poslali dodatnu poruku rivalima u kvalifikacionoj grupi za Svjetsko prvenstvo.

"Ovaj meč nam je i generalna proba za početak kvalifikacija, odnosno meč s Estoncima u septembru, te i zbog toga sada moramo pružiti maksimum i pokazati zube Špancima. Nadam se da ćemo ostaviti dobar dojam", dodao je Baždarević.

Naš tim počeo se okupljati u Saint Gallenu, a tu su stigli fudbaleri iz Premijer lige BiH, zatim Ervin Zukanović, Edin Višća, Anel Hadžić, Ognjen Vranješ...

"Vjerujem da će se većina igrača odazvati do večeras, kada ćemo i nastojati odraditi prvi trening. Vremena do utakmice i nemamo previše, pa ćemo odraditi samo tri treninga. To nam predstavlja i mali problem, jer ne možemo nešto specijalno uigravati", iskren je bh. selektor.

Baždarević nam je otkrio i da će pojedine fudbalere poštedjeti puta na Kirin kup.

"Sedam igrača će nam se priključiti nakon duela s Furijom. U Japanu ćemo probati sve raspoložive igrače i vidjeti ima li pojačanja za mečeve kvalifikacija. Uvjeren sam da će mnogi iskoristiti priliku", dodao je.

Podsjećamo, Zmajevima će se naknadno, nakon meča u Švicarskoj pridružiti Mateo Sušić, Milan Đurić, Almir Bekić, Aleksandar Kosorić, Mateo Sušić, Zvonimir Kožulj, Miroslav Stevanović i najvjerovatnije Adis Hušidić. 

To znači da za predstojeći susret sa Špancima Baždarević ima na raspolaganju sljedeće igrače: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Goran Karačić (golmani); Emir Spahić, Ervin Zukanović, Ognjen Vranješ, Sead Kolašinac, Edin Cocalić, Toni Šunjić, Samir Memišević, Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Mario Vrančić, Sanjin Prcić, Tino Sven Sušić, Anel Hadžić, Srđan Grahovac, Haris Medunjanin, Haris Duljević, Edin Višća, Izet Hajrović, Edin Džeko, Riad Bajić i Armin Hodžić. 

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

Učitaj još novosti