27. 05. 2016 - 14:05
Rukometaši Vogošće jasni: Želimo titulu osvajača Kupa BiH
907
Shares
Rukometaši Vogošće jasni: Želimo titulu osvajača Kupa BiH

ZAVRŠNICA TURNIRA

Rukometaši Vogošće jasni: Želimo titulu osvajača Kupa BiH

27. 05. 2016 - 14:05
0
Shares

Finalni turnir muškog rukometnog Kupa Bosne i Hercegovine bit će održan ovog vikenda u Vogošći. U polufinalnim mečevima snage će odmjeriti Vogošća i visočka Bosna, te Borac i novi bh. prvak Izviđač.

U taboru domaćina završnog turnira, ekipe Vogošća Poljine Hills, nadaju se osvajanju prvog trofeja u bh. takmičenju kojim bi odlična ekipa Vogošće zaokružila uspješnu sezonu.

Član uprave RK Vogošća Samid Sinanović naglašava da je taj klub došao do krune veoma uspješne sezone, u kojoj je ponovo uspio izboriti evropska takmičenja kao što je bio slučaj i sezonu ranije.

- Za dlaku nam je izmakla titule Bosne i Hercegovine i ovom prilikom želim čestitati ekipi Izviđača na velikom uspjehu. Mi smo ponovo izborili plasman u Evropu tako da možemo biti zadovoljni sezonom, ali sada smo se okrenuli završnici Kupa i sigurno je da želimo podići pobjednički pehar u tom takmičenju – izjavio je Sinanović na današnjoj konferenciji za medije.

Kapiten RK Vogošća Alen Geko naglašava da će njegov tim u narednoj sezoni sigurno "napasti" titulu prvaka BiH, ali da su misli svih igrača trenutno usmjerene na završnicu Kupa.

- Nakon napornog rada i teške sezone došli smo do situacije da u naredna dva dana sve možemo krunisati trofejom osvajača Kupa BiH. Vjerujem da maksimalnim angažmanom svih igrača to možemo učiniti. Pokazali smo da se možemo boriti s Izviđačem i Borcem i sigurni smo da uspjeh u ovim utakmicama najviše zavisi o našoj izvedbi – rekao je Geko i pozvao navijače Vogošće da dođu na utakmice i podrže svoj klub.

Trener Danijel Riđić uvjeren je da Vogošća može osvojiti trofej, te ističe da je najbitnije da u njegovom timu nema povrijeđenih igrača.

- Uspjeli smo osvježiti ekipu za meč protiv Bosne. Mislim da smo favoriti na svom terenu. Ukoliko budemo spremni vjerujem da ćemo osvojiti trofej Kupa BiH – zaključio je Riđić.

U prvom sutrašnjem polufinalu sastaju se Vogošća i Bosna (16.00), dok će u drugom snage odmjeriti Borac i Izviđač (19.00). Finale će biti odigrano u nedjelju u 15.30 sati.

(Fena)

Učitaj još novosti