27. 05. 2016 - 14:25
Petrović objavio popis za Rio: Preživjela samo sedmorica s...
907
Shares
Petrović objavio popis za Rio: Preživjela samo sedmorica s Eurobasketa

PRED KVALIFIKACIJSKI TURNIR

Petrović objavio popis za Rio: Preživjela samo sedmorica s Eurobasketa

27. 05. 2016 - 14:25
0
Shares

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović objavio je popis igrača koji konkuriraju za utakmice kvalifikacija za Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Na širem popisu objavljenom prije tri sedmice bila su 24 imena, a sada je selektor srezao na 16 igrača.

Sa šireg popisa otpao je nekad standardni igrač Luka Žorić, kao i Damjan Rudež, Darko Planinić i Josip Sobin, Duje Dukan i Luka Božić, a u konkurenciji više nisu ni mladi talenti Dragan Bender i Ivica Zubac.

Od pozvanih igrača njih sedmorica (Bogdanović, Ukić, Hezonja, Šarić, Simon, Stipčević, Bilan) bili su u sastavu Hrvatske koja je na prošlogodišnjem EuroBasketu neslavno ispala u osmini finala od Češke, prenosi Index.

Okupljanje hrvatske seniorske reprezentacije na rasporedu je 8. juna 2016. u Sv. Martinu, u kojem će se reprezentacija pripremati sve do 18. juna, nakon čega slijedi nastavak priprema u Novigradu Istarskom, u kojem će Hrvatska 20. juna odigrati i svoju prvu pripremnu utakmicu protiv Kanade.

Pripreme će nastaviti utakmicama s Češkom u Istri, potom se vraćaju u Sv. Martin i 2. jula odlaze u Torino gdje će igrati protiv Tunisa i Italije. U drugoj grupi su Grčka, Meksiko i Iran. Pobjednik ide na OI.

Kvalifikacijski turnir za OI će se od 4. do 10. jula održati u Torinu.

Učitaj još novosti