27. 05. 2016 - 17:32
Pandža: Pobjede protiv Egipta i Turske ne smiju nas opustiti
907
Shares
Pandža: Pobjede protiv Egipta i Turske ne smiju nas opustiti

SELEKTOR ZLATNIH KADETA

Pandža: Pobjede protiv Egipta i Turske ne smiju nas opustiti

27. 05. 2016 - 17:32
0
Shares

Selektor U-17 košarkaške reprezentacije BiH Josip Pandža izjavio je da je zadovoljan dosadašnjim pripremama za Svjetsko prvenstvo, koje će biti održano od 23. juna do 3. jula u Španiji, ističući da su pobjede u prijateljskim utakmicama protiv reprezentacija Egipta i Turske bitne, ali da ne smiju opustiti bh. košarkaše.

- Završili smo desetak dana priprema i odigrali dvije utakmice protiv Egipta i Turske, koje smo pobijedili. Ove dvije utakmice pokazale su u kakvom smo stanju i što trebamo raditi, ali nam prijateljske utakmice nisu primarne i ne smiju opustiti ekipu - kazao je Pandža novinarima u Travniku.

Istaknuo je kako je zadovoljan dosadašnjim tijekom priprema i uvjetima u Kaknju, gdje je, kako je rekao, dvorana bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

- Međutim, to nam stavlja teret ogromnih očekivanja i mi ćemo ih pokušati opravdati - rekao je on.

Na pitanje novinara je li osiguran novac za odlazak na Svjetsko prvenstvo i u kakvim uvjetima treniraju mladi košarkaši, Pandža je rekao da reprezentacija ima na raspolaganju sve što je potrebno za kvalitetne treninge.

- Imamo jake pripremne utakmice, krenuli smo 40 dana pred Svjetsko prvenstvo i mislim da će, kako sada stvari stoje, sve biti korektno. Oko nas se stvara dosta euforije, ali mi tu nismo sami i nadam se da će ostale bh. reprezentacije dobiti adekvatne uvjete za rad - rekao je on.

Kapetan U-17 reprezentacije Džanan Musa kazao je da su pobjede protiv Egipta i Turske njemu i njegovim suigračima dale još veći motiv i elan da na Svjetskom prvenstvu pruže najbolje od sebe, te je istaknuo da im velika očekivanja ne stvaraju pritisak.

- Mi smo kao ekipa dosegli nivo da znamo ostati staloženi. Radimo svoj posao pošteno svaki dan i na Svjetskom prvenstvu ćemo odraditi ono što najbolje možemo i vidjet ćemo kakav će ishod biti ishod - kazao je Musa.

Košarkaška U-17 reprezentacija BiH boravi u Travniku u povodu 10. Međunarodnog turnira u košarci za juniore "Travnik 2016".

(Fena)

Učitaj još novosti