28. 05. 2016 - 15:20
Hoće li Murinjov Mančester ovako izgledati?
907
Shares
Hoće li Murinjov Mančester ovako izgledati?

OTPOČEO NOVU PRIČU

Hoće li Murinjov Mančester ovako izgledati?

Aleksandar Obrenović (Sportske.net)
28. 05. 2016 - 15:20
0
Shares

Žoze Murinjo je otpočeo svoju priču u Mančester junajtedu, navijači imaju najveće ambicije, a kvote na kladionicama da će Mančester junajted osvojiti titulu su počele da padaju.

Pokušali smo da analiziramo način na koji će Murinjo igrati u narednoj sezoni, imali smo u vidu i način na koji je igrao sa Čelsijem u prethodne dve, pa u skladu sa tim smo sastavljali tim.

Murinjo je veliki pripadnik 4-2-3-1 formacije, očekujte takvu i u Mančester junajtedu.

Golman će biti David De Hea, tu nema nikakve dileme, radi se o verovatno najboljem golmanu Premijer lige i jednom od najboljih na svetu u ovom trenutku.

Murinjo igra sa četvoricom u zadnjoj liniji, a levo očekujemo Luka Šoa. Oporaviće se od povrede u potpunosti, verujemo da bi mogao da predstavlja pravo "pojačanje" za Mančester junajted.

Desna aut linija će najverovatnije biti rezervisana za Darmijana, ima tu još kandidata poput Fosu-Mense ili čak Valensije, a možda Murinjo potraži novo rešenje na toj poziciji.

Jedan štoper će najverovatnije biti Kris Smoling, a na poziciji drugog očekujemo novo pojačanje, nekog poput Varana, Stonsa, možda i Markinjoša.

U sredini očekujemo najverovatnije Šnajderlina i jedno pojačanje, sumnjamo da bi Švajnštajger mogao da se vrati u onu staru formu u kojoj je bio pre godinu, dve. Tu je i Erera, ali u svakom slučaju možemo očekivati i ovde neko pojačanje, pominjao se i Nemanja Matić prethodnih dana, Murinjo bi svakako znao kako da ga uklopi u tim. Opcija je i Kante iz Lestera, ne isključujte i Pogbu za koga je Junajted ponovo zainteresovan.

Levokrilni ofanzivni vezista bi trebalo da bude Marsijal, ukoliko Murinjo ne dovede pojačanje svetske klase u samom napadu. Depaj mu je konkurencija, ali nema šanse pored njega.

Plejmejker je Mata, ali znamo vrlo dobro da nije baš miljenik Murinja jer slabije igra odbranu, zbog toga pre očekujemo da na ovoj poziciji zaigra Vejn Runi. Lingard je tu, koji takođe može igrati i na desnom boku.

Desno ipak treba očekivati neko pojačanje, ali i pored toga ima igrača u trenutnom sastavu koji bi mogli da odgovore na zahteve Žozea Murinja poput Valensije ili Janga.

Sam napad mogu da igraju Marsijal, Runi, Lingard, ne zaboravimo ni mladog Rašforda, a u poslednjih nekoliko dana pominje se Zlatan Ibrahimović koji je trenutno bez kluba.

Kao što vidite, ne vidimo mesto za Felainija, Blinda, Kerik će verovatno biti rezervna opcija na sredini terena, ostala dečurlija bi trebalo da nalaze svoje mesto na klupi za rezerve.

postava

 

Učitaj još novosti