29. 05. 2016 - 20:13
Vive Kielce na krov Evrope: Mirsad Terzić tragičar finala
907
Shares
Vive Kielce na krov Evrope: Mirsad Terzić tragičar finala

ODLUČILI SEDMERCI

Vive Kielce na krov Evrope: Mirsad Terzić tragičar finala

29. 05. 2016 - 20:13
0
Shares

Nevjerovatan rasplet Lige prvaka u rukometu. Veszprem i Vive Kielce podarili su nam večeras pravi spektakl, a Poljaci su postali evropski prvaci.

vive

Meč je okončan rezultatom 29:29, a nakon produžetka bilo je 35:35.

Odlučivali su sedmerci, a tragičar je bio naš Mirsad Terzić koji je promašio sa crte. Junak je tako postao golman Kielcea Szmal.

Bio je ovo zaista spektakularan meč, u kojem je Veszprem imao plus četiri na poluvremenu (17:13). Samo 15 minuta do kraja poljski sastav imao je nevjerovatnih plus devet (19:28), a onda je uslijedila nevjerovatna mađarska serija od 9:0. U samom finišu, nekih pola minuta do kraja Vive je imao gol prednosti, ali Mađari se nisu predali i poravnali su preko Lijewskog.

Uslijedili su i produžeci, nakon kojih opet nismo dobili pobjednika. Konačnih 35:35 postavio je igrač Vivea Aginagalde u samom finišu.

A u raspucavanju sedmeraca uspješniji su bili Poljaci. Alilović je zaustavio pokušaj Čupića, dok je Marin Šego odlično zaustavio pokušaj Marguca. Odluka je pala u četvrtoj seriji, kada je sjajni Szmal odbranio pokušaj našeg Terzića. Sudbinu mađarskog sastava zaključio je Aginagalde pogotkom koji je njegovom timu donio titulu prvaka Evrope u Berlinu.

Prvi strijelci kod Kielcea bili su Reichmann (9) i Bielecki (7). Kod Veszprema je Ugarde postigao 7, a Ilić, Palmarsson, Nilsson i Nagy zabili su po 6.  

Treće mjesto pripalo je PSG-u, koji je sa 29:27 nadigrao Kiel.

Učitaj još novosti