13. 06. 2016 - 13:09
POVIJESNI DAN Završava era započeta razbijenom bocom aftershavea
907
Shares
POVIJESNI DAN Završava era započeta razbijenom bocom aftershavea

ŠPANJOLSKI NOGOMET

POVIJESNI DAN Završava era započeta razbijenom bocom aftershavea

Index.hr
13. 06. 2016 - 13:09
0
Shares

Prvi nasutp Španjolske na Euru 2016, protiv Češke od 15 sati u Toulouseu, ulazi u anale španjolskog nogometa.

Jer nakon četiri Svjetska i jednako toliko europskih prvenstava, Iker Casillas, kapetan reprezentacije, od 2002. nezamjenjiv na velikim natjecanjima i ključni čovjek prilikom osvajanja dva EP-a i jednog SP-a, mjesto na golu prepušta Davidu De Gei, što znači da će Unitedov golman braniti i protiv Hrvatske na zadnjoj utakmici skupine, 21. lipnja u Bordeauxu.
 
Izbornik Vicente Del Bosque shvatio je da je vrijeme za smjenu na golu i tronu španjolske reprezentacije, na kojem je zadnjih 14 godina neprikosnoven Casillas.
 
Zanimljivo, u posjed "jedinice" došao je srećom, nakon što se Santiago Canizares, prvi golman Furije, pred SP u Japanu i Koreji porezao na razbijenu bocu aftershavea jer je nije vidio na podu i tom prilikom se teško ozlijedio pa nije ni išao na Svjetsko prvenstvo na kojem je mladi (21) Casillas briljirao i prisvojio status prvog golmana za iduće desetljeće i pol. 
 
U osmini finala obranio je dva penala protiv Irske, a prolaskom Španjolske s igračem manje postao je Sveti Iker. Njegovu obranu u četvrtfinalu protiv Južne Koreje FIFA je proglasila jedno od najboljih svih vremena. Nakon toga Casillas je postao simbol grandioznog preporoda španjolske reprezentacije.
 
Ali, svemu dođe kraj, pa tako i njegovoj vladavini među vratnicama, jer već zadnjih sezona u Realu nije bio na najvišoj razini na koju nas je navikao, zbog čega je i prodan u Porto, a Real ga nije zamijenio De Geom samo zato što se Unitedu na kraju prošloljetnog prijelaznog roka pokvario fax.
 
Sada ga De Gea mijenja na španjolskim vratima, usprkos skandalu koji je buknuo prije par dana povodom optužbi djevojke koja tvrdi da su je golman i Isco prisilili na seks u madridskom hotelu. 
 
Del Bosque tvrdi da slučaj koji je uzdrmao reprezentaciju neće utjecati na to da De Geu proglasi prvim golmanom, jer kako tvrdi, to je odlučio prije nego što je priča o seks-skandalu izašla u javnost.
 
Ne boji se ni da će se Casillas osjećati uvrijeđen zato što nakon toliko vremena i u 35. godini postaje rezerva deset godina mlađem De Gei:
 
"Radi se o odraslim ljudima, koji su davno prošli pubertet. Već tisuću puta smo raspravili temu o golmanima, kao i o svim ostalim pozicijama."

Učitaj još novosti