17. 06. 2016 - 10:55
Korkarić za Sport.ba objasnio ko je kriv za sramotni...
907
Shares
Korkarić za Sport.ba objasnio ko je kriv za sramotni nesporazum sa hotelom

SAVEZ POGRIJEŠIO U DOGOVARANJU

Korkarić za Sport.ba objasnio ko je kriv za sramotni nesporazum sa hotelom

Faris DŽAFEROVIĆ
17. 06. 2016 - 10:55
0
Shares

Nakon što su se pojavile informacije da je naša rukometna reprezentacija istjerana iz hotela prije utakmice sa Švedskom, kontaktirali smo Zuhdiju Korkarića koji je za naš portal obrazložio cijelu situaciju.

Zuhdija je objasni da je sve napravio ''neko'' ko je prvobitno dogovarao smještaj u hotelu, te da se situacija koliko toliko riješila, ali da su te osobe narušile mir igrača pred utakmicu, i vrlo moguće da su svojom nekompetentnošću možda i utjecali na moguću pobjedu reprezentacije.

''Prvobitni dogovor je bio da reprezentativci ostanu u hotelu do satnice koja se već navodi u medijima. Tada smo Marković i ja sjeli sa direktorom hotela te satnicu produžili do pred utakmicu. Mislim da je najveći problem upravo u tom dogovoru, jer k'o je dogovarao trebao je boravak igrača produžiti bar na dan ili dva nakon utakmice. Nažalost ta osoba koja je ispred saveza ovo dogovarala je narušila mir i nas i igrača, direktor hotela je čak i izašao u susret našim reprezentativcima te ima ponudio da nakon utakmice o njegovom trošku prespavaju, samo u drugom hotelu. To je bilo veoma korektno od njega, a ove što su dogovorili, pa nas upropastili treba otkriti, pa nek razjasne zašto  i zbog čega su nas ovako izblamirali, da smo selektor i ja svoj obraz morali zalagati da bi igračima stvorili  bar malo mira pred utakmicu, jer umjesto da odmaraju oni su se pakovali, sramota.''  rekao je ogorčeni Korkarić

Igračima i stručnom štabu svaka čast zbog toga kroz šta su prošli, a nadamo se da će se savez konačno osvjestiti i shvatiti da bez ulaganja i zdravog razuma nema uspjeha. Čestitamo i direktoru hotela koji je pokazao da je pravi patriota, i koji već odavno podržava rukomet u BiH.

Faris DŽAFEROVIĆ

Učitaj još novosti