27. 06. 2016 - 16:31
Idu na titulu na Evropskom prvenstvu, a strastveni su...
907
Shares
Idu na titulu na Evropskom prvenstvu, a strastveni su ljubitelji cigareta

VELIKE ZVIJEZDE

Idu na titulu na Evropskom prvenstvu, a strastveni su ljubitelji cigareta

27. 06. 2016 - 16:31
0
Shares

Oduvijek su pušači cigareta među poznatim sportistima privlačili mnogo pažnje svjetskih medija, pošto duhan nikad nije bio 'u dobrim odnosima' sa pojmom sporta.

No, fotoreporteri nerijetko zabilježe poznate fudbalere sa cigaretama, a najsvježiji primjer je vezan za petericu učesnika osmine finala Evropskog prvenstva u Francuskoj. Naime, pet velikih zvijezda svjetskog fudbala koji su i dalje na Euru, uhvaćeni su dok konzumiraju duhan, te u takvom okruženju dočekuju finalne borbe za titulu šampiona Evrope.

Najveća zvijeza je kreator igre svjetskog prvaka Njemačke Mesut Ozil. On je odavno poznat kao ljubitelj duhana, a nerijetko su ga kamere znale uhvatiti dok konzumira cigarete.

ozil

Osim njega, još jedan fudbaler Arsenala nikada nije krio ljubav prema duhanu. Riječ je o Jacku Wilshereu koji sa reprezentacijom Engleske ima visoke ambicije na ovom Euru. Za Wilsherea se odavno zna da je strastveni pušač, a u kraj mu nije znao stati menadžer Arsene Wenger.

wilshere

Velika zvijezda reprezentacije Engleske Jamie Vardy je na treningu za vrijeme Evropskog prvenstva uhvaćen sa kutijom duhana kojeg koristi čak i na utakmicama. Kako bi se odvikao od cigareta, Vardy i za vrijeme najvažnijih mečeva žvače duhan, a oko toga se posavjetovao i sa doktorskom ekipom, te pronašao neki oblik kompromisa.

vardy

Najsvježiji primjer nam stiže sa Eura, a akter je zvijezda Belgije Radja Nainggolan. Radja je uhvaćen kako pred kamerom pozira sa kutijom cigareta, te se jasno vidi da on nema namjeru kriti svoj porok.

nainggolan

Posljednji u nizu je još jedan fudbaler koji je donedavno bio član Arsenala. Wojciech Szczesny je sa svojom Poljskom uspio proći u četvrtfinale Evropskog prvenstva, a cigarete su mu ozbiljna navika. Kamere su ga itekako znale uhvatiti dok puši.

scesni

Učitaj još novosti