30. 06. 2016 - 13:59
Oni su koristili drogu i igrali vrhunski fudbal: ''Ako je...
907
Shares
Oni su koristili drogu i igrali vrhunski fudbal: ''Ako je kokain droga, ja sam narkoman''

NEVJEROVATNA LISTA

Oni su koristili drogu i igrali vrhunski fudbal: ''Ako je kokain droga, ja sam narkoman''

30. 06. 2016 - 13:59
0
Shares

Nakon priča o uticaju alkohola i cigareta na karijere slavnih fudbalera, danas vam donosimo priču o još jednom poroku među sportistima.

Droga u raznim oblicima bezbroj puta je usporila karijere fudbalera, neke je uništila, a u nastavku vam donismo listu od pet najpoznatijih slučajeva.

Claudio Caniggia, argentinski fudbaler poznat po sjajnim utakmicama u dresovima Rivera, Rangersa i Rome, ipak će ostati zabilježen kao autor ''legendarne'' izjave koja je na najbolji način opisala stanje u fudbalu. ''Ako je kokain droga, ja sam narkoman'', kazao je Argentinac čija karijere nikada nije dostigla nivo kakav su joj prognozirali.

Adrian Mutu, loši momak rumunskog fudbala karijeru je upropastio kokainom. Igrao je za Chelsea, bio jedan od najboljih napadača svog vremena, ali kada je otkriveno da je konzumirao drogu, sve je krenulo drugim pravcem. Aktivan je i danas, nastupa u domovini, ali najbolji fudbal ostao je daleko iza.

Diego Armando Maradona, jedan od najboljih fudbalera u historiji opasno se ''navukao'' na kokain u vrijeme dok je igrao u Barceloni. Dok je uzimao drogu, redovno je učestvovao u kampanjama protiv nje. Stigle su i zabrane nastupa zbog pozitivnih nalaza, a potom i borba s teškom ovisnošću. 2000. godine boravio je na Kubi u pokušaju odvikavanja.

Paul Merson, loši dečko engleskog fudbala upropastio je sjajnu karijeru uglavnom konzumiranjem alkohola, ali mu ni droge nisu bile strane. Premda je njegov ''interes'' išao do marihuane, postoje tračevi da je i on imao problema s kokainom. Igrao je za Arsenal i Aston Villu, a potom i za niz manje poznatih niželigaša. Nastupao je i za reprezentaciju svoje zemlje.

Adriano, slično svom prethodniku na našoj listi, Brazilac je zbog alkohola otišao s velike scene, a premda je uvijek isticao da nema problema s ovisnošću, ''prijatelji'' i vlasnici barova su govorili drukčije. Danas igra u Sjedinjenim Američkim Državama.

(Sport.ba/N1)

Učitaj još novosti