02. 07. 2016 - 02:46
Cena skače iz minuta u minut, Ostrvo u euforiji: Majstor...
907
Shares
Cena skače iz minuta u minut, Ostrvo u euforiji: Majstor lažnjaka iz Velsa nema klub!

ROBSON-KANU

Cena skače iz minuta u minut, Ostrvo u euforiji: Majstor lažnjaka iz Velsa nema klub!

mozzartsport.com
02. 07. 2016 - 02:46
0
Shares

Gotovo da nema navijača nekog kluba iz Premijer lige ili Čempionšipa koji ove večeri na društvenim mrežama nije napisao jedan te isti apel svom klubu: Dovedite Hala Robsona Kanua!

Jedan od junaka istorijskog uspeha Velsa je od danas slobodan igrač i nema klub. Lažnjak kakav nije viđen od Piksijevog prosipanja Martina Vaskeza po terenu Bentegodija je večeras izbacio Robsona Kanua u prvi plan. Devetka Velsa je neverovatnim potezom napravio odbranu Belgije smešnom i postigao gol za preokret.

Menije, Felaini i Denajer se verovatno i dalje pitaju gde gde je Robson Kanu. Kako ih je samo okrenuo...

Robson Kanu je pored gola odradio ogroman posao. Podsetićemo i da je bio heroj pobede nad Slovačkom u prvom kolu. Ko zna kako bi sve dalje išlo da su Velšani tada poraženi... Navijači širom Evrope se pitaju: Kako je moguće da nema klub?

Posle 11 godina u Redingu, Robson Kanu je slobodan pošto Rojalsi nisu želeli da nastave saradnju. Odbijanje nije ništa novo u životu ovog momka. Njegova karijera je prepuna loših vesti i nepoverenja.

Sa 10 godina je došao u Arsenal, ali mu je sa 15 rečeno da može da se spakuje.

„Nisam bio brz, nisam bio jak, nisam bio visok. Rekli su mi da nisam napredovao i da mogu da idem“, pričao je kasnije Robson Kanu.

robson-kanu

Primetio ga je Brendan Rodžers, tada trener mlađih kategorija Redinga i pozvao ga da dođe u tabor Rojalsa. Ali problemi su tek počeli. Jedno, pa drugo kidanje ligamenata kolena. Mnogi bi odustali, ne i Robson Kanu. U velikim pauzama tokom rehabilitacije je radio u teretani sve što je mogao. Razvio se, postao je jači, čak je i porastao. Kada se vratio na teren, plenio je eksplozivnošću. Dovoljno da postane jedan od većih talenata u Engleskoj i da zaigra za mlađe reprezentativne selekcije Engleske.

Sa 20 godina je doneo odluku da promeni reprezentaciju i počne da igra za Vels. Član Zmajeva je od 2010, ali je tok kod Krisa Kolmena pronašao pravu ulogu. Iako klasično krilo, Robson Kanu u reprezentaciji najčešće igra klasičnu „devetku“. A večeras je pokazao da može i „desetku“. Onaj lažnjak mogu da urade samo majstori...

Navijači širom Ostrva su u euforiji i imaju samo jednu poruku za svoje klubove: Dovodite ga, odmah! 

Učitaj još novosti