04. 07. 2016 - 12:27
Hurtić: Od novih igrača očekujemo puno, a želio bih da ostanu...
907
Shares
Hurtić: Od novih igrača očekujemo puno, a želio bih da ostanu Duljević i Benko

PET PRIPREMNIH MEČEVA U SLOVENIJI

Hurtić: Od novih igrača očekujemo puno, a želio bih da ostanu Duljević i Benko

04. 07. 2016 - 12:27
0
Shares

Fudbalski klub Sarajevo jučer je odigrao i treći pripremni susret, u kojem je nadigrao visočku Bosnu s 2:1.

Bordo tim već sutra krenut će put Slovenije, kako bi realizovao narednu fazu priprema za sezonu 2016/2017.

"Zadovoljan sam radom i disciplinom tokom prvog dijela priprema, baš kao i onim što je ekipa uradila. Srećom svi igrači su zdravi, osim dva do tri koji se žale na lakše povrede. U Sloveniji ostajemo do 16. jula, a odigrat ćemo pet prijateljskih utakmica", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare šef struke Almir Hurtić.

Naglasio je da će put Slovenije i igrači iz Akademije, koji će dobiti priliku da se dokažu.

"To će im biti šansa da nam zaista pokažu zaslužuju li da ostanu u klubu ili će negdje na posudbu. Smatram da smo dovođenjem novih igrača stvorili nešto raznovrsniju ekipu, te i kvalitetniju nego što smo imali prošle sezone. Doveli smo ciljana pojačanja, svakog igrača smo analizirali i mislim da smo posao odradili studiozno. Smatram da smo doveli dobre igrače, koji su igrali u svojim klubovima, ali svaki igrač mora se dokazati na terenu. Ne mora značiti da će se svi od njih odmah snaći na početku. Od njih očekujemo puno, mislimo da su dobri igrači, a vrijeme će pokazati da li su zapravo pojačanja", dodao je Hurtić.

Na pripreme u Sloveniju će krenuti i Leon Benko, te Haris Duljević, dva igrača o kojim se mnogo nagađalo da bi mogli napustiti klub s Koševa.

"Leon Benko je jedan od naših najboljih igrača i to je činjenica. Ja kao trener ne moram potencirati kako želim da on ostane, jer to je poznato. On je sam izrazio želju da napravi internacionalni transfer jer ima ugovor koji traje još šest mjeseci. Trenutno ima neke ponude, a ako dođe ozbiljna nećemo mu stajati na putu. I Duljević je jedan od naših ponajboljih igrača i želim da i on ostane. Oni su još uvijek dio kluba i u potpunosti računam na njih. Duljević je reprezentativac u dobrim godinama, mislim da i on želi napraviti transfer. Ne želimo ga prodavati po svaku cijenu, nego samo ako dođe prava ponuda", zaključio je šef struke bordo kluba.

Treba naglasiti da će Sarajevo tokom ovih priprema odmjeriti snage s moskovskim Spartakom, ruskim Krasnodarom, Mariborom, Zagrebom i Al Ahlijem.

 

Učitaj još novosti