05. 07. 2016 - 08:12
Pogba: Tužan sam zbog Gigijevih suza
907
Shares
Pogba: Tužan sam zbog Gigijevih suza

SAIGRAČI IZ JUVENTUSA

Pogba: Tužan sam zbog Gigijevih suza

05. 07. 2016 - 08:12
0
Shares

Francuski fudbalski reprezentativac Paul Pogba poručio je da je sretan zbog plasmana u polufinale Evropskog prvenstva, ali da se loše osjećao kada je vidio saigrača iz Juvenutsa, golmana Italije Gianluigija Buffona, kako plače poslije poraza od Njemačke.

Francuska se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva, čiji je domaćin, pošto je pobijedila Island s 5:2, a Pogba je bio jedan od strijelaca.

"Veoma sam sretan što smo u polufinalu. Ne smijem da plačem... Sretan sam zbog ovoga", rekao je Pogba.

Francuska će u polufinalu, u četvrtak od 21:00 sati u Marseju igrati protiv aktuelnog svjetskog šampiona Njemačke. Ekipa Joachima Loewa je u subotu poslije penala pobedila Italiju i plasirala se među četiri najbolje ekipe. U drugom polufinalu u srijedu od 21:00 sati u Lionu igraju Vels i Portugal.

Pogba u Juventusu igra zajedno sa Gianluigijem Buffonom, legendarnim golmanom italijanske reprezentacije. Buffon je teško podnio poraz na penale i plakao je poslije utakmice s Njemačkom.

"Osjećao sam se veoma loše kada sam vidio da Gigi plače. On je sjajan golman, dao je sve od sebe, kao i cijeli tim. Prikazali su dobru igru, ali to je fudbal. Italija je imala fantastično Evropsko prvenstvo, niko nije očekivao ovako sjajan njihov tim. Nisam sretan zbog tih penala pošto igram s njima u Italiji i ponosan sam što su igrali dobro", zaključio je Pogba.

(Sport.ba/Beta)

Učitaj još novosti