10. 07. 2016 - 08:18
Bravo komšije: Košarkaši Srbije i Hrvatske izborili plasman na OI
907
Shares
Bravo komšije: Košarkaši Srbije i Hrvatske izborili plasman na OI

HRVATI SAVLADALI ITALIJU

Bravo komšije: Košarkaši Srbije i Hrvatske izborili plasman na OI

10. 07. 2016 - 08:18
0
Shares

Balkan će na ovim igrama imati dva predstavnika kada je u pitanju košarka, to su selekcije Srbije i Hrvatske. Oni su nastup na OI izborili pobjedama, Srbi su savladali Portorikance, i tako se domogli Olimpijade, rezultat na kraju meča je glasio 108:77 u korist Orlova. Hrvati su imali mnogo teži zadataka, ali i pak u Torinu su uspjeli savladati Italiju, i tako domoći se Olimpijade u Rio de Janieru, rezultat na kraju utakmice je glasio 78 : 84 u korist Hrvatske.

Izabranici Saše Đorđevića su bili bolji rival tokom cijelog toka meča, pa su tako poslije prvih deset minuta imali ogromnih plus 26, 37:11, a tu su prednost i povećali do poluvremena kada je ona iznosila 33 poena prednosti,b ilo je 60:27. Portoriko je uspio da smanji prednost u trećoj četvrtini, ali su onda Srbi zahvaljujući fantastičnoj posljednjoj dionici došli do veoma ubjedljive pobjede i plasmana na Olimpijske igre u Rio de Janeiru koje počinju 5. augusta. Rezultat je na kraju glasio 108:77 za Srbiju.

Fenomenalan je bio Bogdan Bogdanović sa 26 poena i osam asistencija, a tri poena manje je dodao Nikola Jokić koji je uz to dodao i osam skokova, te šest asistencija. Nikola Kalinić je dodao 15 poena dok je Birčević ubacio 13, a još je dvocifren bio Simonović sa 11 ubačenih poena. 

Kod reprezentacije Portorika Barea je očekivano bio najbolji sa 22 poena dok je Arroyo dodao 14 uz šest asistencija, a Sanchez Rosa je susret završio sa deset poena. 

Dodajmo da će Srbija na Olimpijskim igrama igrati sa SAD-om, Venecuelom, Kinom, Francuskom ili Kanadom, te Australijom.

Hrvatska je dobila prvu četvrtinu rezultatom 19:12 dok je Italija bila bolja u drugoj rezultatom 22:20, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 34:39 u korist Hrvatske. Italija je dobila treću četvrtinu, pa se u posljednjih deset minuta ušlo sa dva poena prednosti Hrvatske koja je imala osam poena prednosti na četiri minute do kraja utakmice, ali se Italija uspjela vratiti i zahvaljujući poenima Belinellija izboriti produžetak. U dodatnih pet minuta Hrvatska se snašla bolje i slavila veliku pobjedu vrijednu plasmana u Rio de Janeiro, rezultat na kraju utakmice je glasio 78 : 84 u korist Hrvatske.

Protivnici selekciji Hrvatske na Olimpijskim igrama će biti Argentina, Španija, Brazil, Litvanija kao i reprezentacija Nigerije.

Hrvatsku je predvodio Bojan Bopgdanović sa 24 poena i šest skokova dok je Simon dodao 21, a još je briljirao Dario Šarić sa 18 poena i 13 skokova dok je još dvocifren bio Planinić sa 13 poena i pet skokova. 

Na drugoj strani 18 poena je ubacio Belinelli dok su Gallinari i Datome dodali po 12, a Melli je ubacio 11 poena čemu je dodao i osam skokova. Još je dvocifren bio Hackett sa deset ubačenih poena.

Učitaj još novosti