12. 07. 2016 - 09:05
Jedan od portugalskih junaka: Prodat ću medalju ako je ovo...
907
Shares
Jedan od portugalskih junaka: Prodat ću medalju ako je ovo zaista pravo zlato

RICARDO QUARESMA

Jedan od portugalskih junaka: Prodat ću medalju ako je ovo zaista pravo zlato

12. 07. 2016 - 09:05
0
Shares

Sad je sve dozvoljeno. Naročito šala na svoj račun. Tačnije, na račun porijekla. Tako je proradilo ono romsko u Ricardu Quaresmi.

Najveći pozitivac u portugalskoj reprezentaciji dao je sebi oduška po povratku državnog tima s Prvenstva Evrope i na interesantan način zabavio navijače, odgovarajući na pitanje kako mu se dopada priznanje u vidu zlatne medalje, koja se, između ostalog, dodjeljuje pobjednicima.

“Ako je od pravog zlata, prodaću je”, nasmijao je sebe i druge.

S medaljom oko vrata i srebrenim peharom u rukama Quaresma je, zajedno s reprezentativcima Portugala usrećio naciju, koja možda i nije imala povjerenja u ovaj tim, niti se taj stil igre, za koji kažu da je defanzivan i negledljiv, dopao navijačima širom Starog kontinenta.

“Poslije finala nisam vidio od kritičara našeg stila. Nadam se da su uspjeli da podignu svoje tiraže na osnovu toga što su pisali, ali to i dalje ne znači da poznaju fudbal bolje od drugih”.

Poseban osvrt imao je krilni vezista Bešikšata na nedovršenu rolu Cristijana Ronalda u finalnu protiv Francuske, jer je zbog povrede morao napustiti teren već sredinom prvog poluvremena.

“Više od rezultata brinuo sam za našeg kapitena. Nije lako kad tako veliki igrač napusti završnu utakmicu turnira na onaj način. Čast je imati Ronalda u ovoj ekipi. Cristiano nije samo moj prijatelj, on je zapravo jedina osoba kojoj se divim u svijetu fudbala”, rekao je Quaresma, čije prijateljstvo sa sadašnjim asom Reala datira još od vremena u Sportignu iz Lisabona prije 15 godina, piše Mozzartsport.

Učitaj još novosti