12. 07. 2016 - 15:09
Mladi bh. košarkaši spremni za Evropsko prvenstvo
907
Shares
Mladi bh. košarkaši spremni za Evropsko prvenstvo

GRČKA

Mladi bh. košarkaši spremni za Evropsko prvenstvo

12. 07. 2016 - 15:09
0
Shares

Reprezentacija Bosne i Hercegovine za košarkaše do 20 godina nastupit će na evropskom prvenstvu B-divizije, koje će od 15. do 24. jula biti održano u grčkoj Chalkidi.

Mladi bh. košarkaši nastupit će u grupi D zajedno sa selekcijama Hrvatske, Bugarske, Slovačke i Rumunije.

Selektor reprezentacije BiH Senad Muminović naglasio je na konferenciji za medije da je reprezentacija BiH obavila odlične pripreme, ali da u ovom trenutku ne može reći koliko BiH može učiniti na ovom prvenstvu.

- Ako nam se ukaže prilika za plasman u A-diviziju pokušat ćemo to ostvariti. Koliko možemo učiniti sada ne mogu reći sa sigurnošću, jer još uvijek nismo upoznati sa sastavima protivnika. Siguran sam da ovaj tim može pobijediti sve protivnika ako bude igrao na visokom nivou, ali znamo da neće biti lako jer se na prvenstvu nalaze neke od renomiranih evropskih košarkaških selekcija - rekao je Muminović.

Selektor BiH dodaje da se nekolicina igrača iz opravdanih ili neopravdanih razloga nisu odazvali pozivu, a direktor muških reprezentativnih selekcija KSBiH Siniša Kovačević ističe da će u vezi s tim Savez sigurno povući određene korake, ali da je u ovom trenutku rano govoriti o eventualnim sankcijama.

Mladi bh. košarkaši, kapiten Edin Atić i Kenan Karahodžić, naglasili su da je ekipa spremna za takmičenje i da svi igrači jedva čekaju da izađu na teren. Kapiten reprezentacije Atić je naglasio da je napad BiH odličan, ali da još ''škripi'' u odbrani.

Karahodžić je nedavno dobio dozvolu da može nastupiti za BiH, a naglašava da je dugo čekao na taj trenutak te da sigurno nije pogriješio što je izabrao da igra za Bosnu i Hercegovinu.

Reprezentacija BiH će igrati prvi meč evropskog prvenstva protiv selekcije Slovačke u subotu, 16. jula u 17.45 sati.

(Fena)

Učitaj još novosti